• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9262 LEI
  1 USD = 4.0800 LEI
  1 GBP = 5.6770 LEI
  1 CHF = 4.4941 LEI
  1 HUF = 1.3738 LEI
  1 BGN = 2.5187 LEI
  1 JPY = 3.7392 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Prognoza meteo: Temperaturi ridicate și disconfort termic accentuat

04 August, 11:43

Căldura sufocantă se întoarce în cea mai mare parte a zonelor de câmpie şi de podiş, iar spre seară în vestul şi nordul ţării instabilitatea atmosferică se accentuază. Meteorologii anunţă până la sfârşitul săptămânii temperaturi deosebit de ridicate şi disconfort termic accentuat.

cod

Marţi, vremea va fi călduroasă după-amiaza în cea mai mare parte a zonelor de câmpie şi de podiş, iar în regiunile vestice disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând să se situeze în jurul pragului critic de 80 de unităţi. Cerul, mai mult senin la începutul intervalului în cea mai mare parte a ţării, va avea înnorări tot mai accentuate din a doua parte a zilei, în vest, apoi şi în extremităţile de nord-vest şi de sud-vest ale teritoriului, unde instabilitatea atmosferică se va accentua treptat. Mai ales noaptea vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi, izolat, cantităţi de apă însemnate şi grindină. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări temporare îndeosebi asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 de grade pe litoral şi 35 de grade, izolat, în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 9 şi 19 grade.

În Bucureşti, temperatura maximă va fi de 32-33 de grade, iar cea minimă de 16-18 grade.

Miercuri, în regiunile vestice vremea se va răcori, cerul va avea înnorări temporar accentuate, vor fi averse, descărcări electrice,intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil grindină şi cantităţi mai importante de apă. În restul teritoriului vremea va fi predominant frumoasă, dar local călduroasă după-amiaza, cerul va fi variabil şi doar izolat vor fi ploi de scurtă durată, cu o probabilitate mai mare de apariţie în zona montană. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în jumătatea de sud a ţării şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 şi 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 şi 22 de grade, mai scăzute în depresiuni, până spre 8 grade în estul Transilvaniei.

În Capitală, conform meteorologilor, vremea va fi în continuare predominant frumoasă şi călduroasă după-amiaza. Cerul va fi mai mult senin. Vântul va avea uşoare intensificări ziua, iar noaptea va sufla moderat. Temperatura maximă va fi de 32-33 de grade, iar cea minimă de 15-17 grade.

Joi se face tot mai cald. Meteorologii anunţă vreme călduroasă după-amiaza în cea mai mare parte a zonelor de câmpie şi de podiş, iar în sud şi în est, pe suprafeţe mici va fi caniculă, iar disconfortul termic ridicat. Cerul va fi variabil şi doar izolat vor fi ploi de scurtă durată, cu o probabilitate mai mare în zona montană. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificări în regiunile sudice, sud-estice, la munte şi pe arii restrânse în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 şi 35 de grade, iar cele minime în general între 11 şi 21 de grade. În Bucureşti, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar cea minimă va fi de 17-19 grade.

 

 

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: