• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9250 LEI
  1 USD = 4.1340 LEI
  1 GBP = 5.7441 LEI
  1 CHF = 4.4992 LEI
  1 HUF = 1.3889 LEI
  1 BGN = 2.5181 LEI
  1 JPY = 3.7521 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Papa Francisc, primul turneu în America Latină

05 Iulie, 13:49

Papa Francisc părăsește duminică Roma pentru un prim turneu în America Latină. Turneul său sud-american va cuprinde vizite în Ecuador, Bolivia și Paraguay, trei dintre cele mai sărace țări din America Latină.

pppp

Acestea vor fi primele vizite desfășurate de Suveranul Pontif după enciclica 'Laudato Si' în care a subliniat necesitatea protejării mediului, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Papa Francisc va ajunge în capitala ecuadoriană Quito după un zbor de 13 ore de la Roma. Sâmbătă noaptea Suveranul Pontif s-a rugat în bazilica Santa Maria Maggiore pentru succesul acestui turneu. Papa Francisc a vizitat Brazilia în 2013 și se va întoarce în țara sa natală, Argentina, în cursul anului viitor.

Ecuadorul, prima destinație a turneului său, este afectată de câteva săptămâni de proteste antiguvernamentale prin care se contestă creșterile de taxe și modul autocrat de guvernare.

Cu ocazia vizitei Papei în Ecuador, aproximativ un milion de oameni sunt așteptați să sosească la Quito și la Guayaquil, unde Suveranul Pontif va susține slujbe în aer liber.

După vizita în Ecuador, Papa va călători în Bolivia, unde este așteptat să susțină drepturile indigenilor. Tot în Bolivia el va vizita și închisoarea Palmasola, un centru de detenție cunoscut pentru violențe extreme.

Ultima țară ce va fi vizitată de Papă în cadrul turneului său va fi Paraguay, țară grav afectată de contrabandă și de finanțări ilicite. Paraguayul se află pe locul doi, după Venezuela, în clasamentul celor mai corupte țări din America de Sud al organizației Transparency International, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: