• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9250 LEI
  1 USD = 4.1340 LEI
  1 GBP = 5.7441 LEI
  1 CHF = 4.4992 LEI
  1 HUF = 1.3889 LEI
  1 BGN = 2.5181 LEI
  1 JPY = 3.7521 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Papa Francisc: familia este desconsiderată, minimalizată, maltratată

21 Februarie, 13:54

După o reuniune de trei zile a celor opt consilieri ai Papei privind reformele din cadrul Bisericii, cardinalii din lumea întreagă s-au reunit ieri în Sala Sinodului de la Vatican. Papa Francisc i-a invitat pe aceștia să definească o pastorală curajoasă și plină de dragoste, să-i facă pe credincioși să redescopere familia, valorile simple și solide.

Papa

Familia se află astăzi sub o presiune nemaintâlnită până acum; „ea trebuie să facă față unor situații delicate generate de evoluția societății: divorțuri frecvente, contracepție generalizată, conviețuire în afara căsătoriei, cupluri de homosexuali. Familia este astăzi desconsiderată, minimalizată, chiar maltratată, a spus Papa la începutul adunării. Ceea ce trebuie să facem este să arătăm din nou lumii cât de frumos, cât de adevărat și bine este să îți faci o familie, să aparții unei familii. De la începutul lumii, Creatorul nostru i-a binecuvântat pe femeie și pe bărbat pentru ca aceștia să se înmulțească pe pământ. Și de aceea familia este în lume ca o reflectare a lui Dumnezeu”.

Acest consistoriu este cel mai important eveniment care a avut loc după conclavul în urma căruia Papa Francisc a fost ales în locul Papei Benedict, în martie anul trecut.

Citeste mai mult despre: consistoriu, papa francisc, vatican
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: