• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9265 LEI
  1 USD = 4.0491 LEI
  1 GBP = 5.7238 LEI
  1 CHF = 4.4882 LEI
  1 HUF = 1.3738 LEI
  1 BGN = 2.5189 LEI
  1 JPY = 3.7198 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Nicolae Negru: Finalitatea discuțiilor cu partidele nu depinde de Dodon

26 Martie, 11:01

Finalitatea discuțiilor lansate de președintele Igor Dodon cu partidele politice care au acces în Parlament nu depinde de șeful statului, dar de formațiuni. Deocamdată, nu se poate ghici care vor fi concluziile. De această părere este editorialistul Nicolae Negru.

resedinta de stat

Jurnalistul spune despre inițiativa privind discuțiile cu partidele politice lansată de Igor Dodon că astfel șeful statului își îndeplinește funcțiile conform Constituției Republicii Moldova. Nicolae Negru menționează că președintele ar fi trebuit să-l invite și pe liderul Partidului „Șor”, Ilan Șor, la discuții, așa cum a făcut cu liderii PDM, PSRM și ACUM.

Probabil, domnul Dodon este supărat pe domnul Șor că i-a furat o parte din electorat pentru că cele peste 8% pe care le-a obținut Partidul „Șor” sigur au venit din partea electoratului care ar fi votat PSRM”, spune Nicolae Negru.

„Ceea ce îmi lipsește mie – nu văd pluralism în aceste partide sau poate există acest pluralism, dar nu se manifestă”, a menționat editorialistul la emisiunea „Țara” de la postul de televiziune Vocea Basarabiei.

Directorul Liceului „Gheorghe Asachi”, Boris Volosatâi, fost candidat independent la alegerile parlamentare, susține că actualul Parlament este doar cu o „aripă” având în vedere că în legislativ nu a acces niciun partid pur de dreapta. „Noi nu avem o aripă de dreapta, este doar de centru și stânga. Nu există un compromis în ceea ce privește mersul nostru înainte pe făgașul european. Pentru că ceea ce s-ar putea presupune că blocul ACUM ar merge cu PDM spre realizarea acestei mișcări înainte spre UE nu există. Or, oricare altă formulă ar însemna ori stagnarea, ori revederea acestor poziții”, spune Boris Volosatâi.

Potrivit lui, Republica Moldova nu poate aștepta foarte mult formarea unei coaliții pentru că nu există un mecanism care ar lucra indiferent, dacă este sau nu numit un prim-ministru.

Luni, 25 martie, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a invitat Partidul Socialiștilor, Partidul Democrat și Blocul electoral ACUM la discuții privind formarea unei majorități parlamentare sau, după caz, declanșarea alegerilor anticipate. Șeful statului îi așteaptă, pe rând, pe liderii celor trei formațiuni marți, 26 martie, la Reședința de Stat din str. Nicolae Iorga.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: