• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9265 LEI
  1 USD = 4.0491 LEI
  1 GBP = 5.7238 LEI
  1 CHF = 4.4882 LEI
  1 HUF = 1.3738 LEI
  1 BGN = 2.5189 LEI
  1 JPY = 3.7198 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Năstase, despre data alegerilor locale: Nu Dodon decide

28 Mai, 17:15

Președintele PPDA, Andrei Năstase îl contrazice pe Igor Dodon care a declarat că șeful statului este acea persoană, în condiția unui Parlament nefuncțional, care ar urma să numească data desfășurării alegerilor locale. Potrivit politicianului, prin astfel de acțiuni și declarații, șeful statului ar îndeplini ordinul dat de președintele PDM, Vlad Plahotniuc.

Nastase

Nu Igor Dodon decide cu privire la alegerile locale. Parlamentul Republicii Moldova este unica autoritate în acest stat care va decide cu privire la data alegerilor locale. Ceea ce face Igor Dodon, să fie clar, îndeplinește un mandat dat de câtre Plahotniuc, în loc să îndeplinească mandatul cetățenilor Republicii Moldova, oferit prin prisma Constituției țării și, bineînțeles, a rezultatelor scrutinului din 2016”, a declarat Năstase, fiind întrebat azi de jurnaliști.

Potrivit lui, astfel de acțiuni reprezintă uzurparea totală a puterii în stat.

Amintim că Igor Dodon a admis săptămâna trecută că în cazul în care acesta va semna un decret privind anunțarea alegerilor anticipate, tot atunci ar putea numi și data alegerilor locale: „Dacă ar fi așa, eu cred că ar fi bine ca ele să fie în aceeași zi”.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: