• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9194 LEI
  1 USD = 4.1766 LEI
  1 GBP = 5.7550 LEI
  1 CHF = 4.5481 LEI
  1 HUF = 1.3621 LEI
  1 BGN = 2.5152 LEI
  1 JPY = 3.7920 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Întâlnire "istorică": Papa Francisc şi Patriarhul Kiril

12 Februarie, 13:50

Papa Francisc şi Patriarhul Kiril al Rusiei se întâlnesc astăzi pe teren neutru, în Cuba, ţară majoritar catolică, dar până nu de mult aflată sub influenţa Moscovei.

papa havana

Papa Francisc şi Patriarhul Kiril al Rusiei se întâlnesc astăzi pe teren neutru, în Cuba, ţară majoritar catolică, dar până nu de mult aflată sub influenţa Moscovei.

Cei doi mari lideri ai bisericii creştine au o întâlnire de aproximativ două ore, faţă în faţă, pe aeroportul din Havana.

La sosire, Patriarhu Khiril, care a venit la bordul unui avion al guvernului rus, a fost întâmpinat de preşedintele cubanez Raul Castro. Patriarhul rus începe în Cuba un turneu în America Latină de 11 zile, pe parcursul căruia va merge şi în Paraguay şi Brazilia.

Papa Francisc, care vizitează Cuba în drum spre Mexic, a declarat, într-un interviu pentru Corriere della Sera, că ”Rusia poate da mult” pentru pacea mondială şi a evidenţiat existenţa unor anumite "convergenţe” între Vatican şi Moscova în ceea ce priveşte conflictele din lumea arabă.

Suveranul Pontif a mărturisit că, la întâlnirea de la Havana, ar dori să-i întâlnească şi să-i "îmbrăţişeze din nou pe fraţii ortodocşi” şi a dezvăluit că pentru această întrevedere "au fost doi ani de tratative în secret, bine conduse de episcopi competenţi”.

Papa Francisc a plecat vineri dimineață de la Roma în prima sa vizită în calitate de suveran pontif în Mexic, care se va încheia în 18 februarie. Înainte a făcut o escală la Havana, unde va avea o întâlnire istorică cu patriarhul Bisericii ortodoxe ruse, Chiril.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: