• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9262 LEI
  1 USD = 4.0800 LEI
  1 GBP = 5.6770 LEI
  1 CHF = 4.4941 LEI
  1 HUF = 1.3738 LEI
  1 BGN = 2.5187 LEI
  1 JPY = 3.7392 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Alexandru VAKULOVSKI // Kirill aruncă „Murka” moartă în Mitropolia Moldovei

05 Aprilie, 12:50

Internetul a explodat cu o înregistrare în care arhimandritul Vededikt (Țirkov) - secretarul principal al arhiepiscopului de Tiraspol şi Dubăsari, Savva, cânta o piesă a bandiților odesiți – Murka, la trapeza unei mănăstiri din Moscova, metoh al Patriarhiei Rusiei.

vakulovski

Diaconul Andrei Kuraev a dat mai multe detalii: mănăstirea în care a fost făcută înregistrarea e un cuib pentru arhiepiscopul de Tiraspol şi Dubăsari Savva şi pentru apropiaţii săi, iar arhimandritul Vededikt, deşi ţine de arhiepiscopia de Tiraspol şi Dubăsari, slujeşte la mănăstirea moscovită. Cât despre arhiepiscopul de Tiraspol şi Dubăsari, Savva, din cadrul Mitropoliei Moldovei de sub Patriarhia Rusă, diaconul Kuraev reaminteşte că e mare iubitor de „tineri suvorovişti” şi din cauza asta a fost alungat de Patriarhul Alexei, dar a fost repus în funcţie la Tiraspol de către actualul Patriarh al Moscovei Kirill. Cu această ocazie pe mai multe portaluri din Rusia au apărut detalii îngropate despre arhiepiscopul Savva, că ar fi fost alungat de Patriarhul Alexei pentru că exploata minorii orfani în bisericile pe care le conducea şi că era bănuit de exploatare sexuală a tinerilor militari şi orfani.

Ieri a venit şi o recţie de la Patriarhia Rusă, prin secretarul lui Kirill: arhimandritul Vededikt este alugat „acasă”, în Mitropolia Moldovei. Cu alte cuvinte, „Murka” moartă este aruncată în curtea vecinului, unde tot Kirill e stăpân, la Tiraspol. Procedeul se aplică nu prima oară cu succes, un exemplu e şi trimiterea arhiepiscopului Savva la Tiraspol, după ce s-a făcut de ruşine în Rusia. Că doar în Moldova, mai bine zis în Mitropolia Moldovei, se practică. Însuşi episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel, cunoscut şi prin separatismul său, al cărui mare fan este Dodon, locuieşte într-o casă cu un tânăr cu care are relaţii dubioase, după o investigaţie a presei.

Concluzia e simplă şi la ea ar trebui să se gândească enoriaşii Mitropoliei Moldovei: da, Dumnezeu e unul, dar locul lui preferat nu e Mitropolia Moldovei, acolo unde au fost aruncate „mâţele moarte” ale Patriarhiei Ruse.

PS: Alt detaliu: nici solistul de piese interlope Venedikt, nici arhiepiscopul Savva, n-au desigur nici o treabă cu Moldova. Ei sunt trimişti aici în „surghiun”. Dar unde scuipă Kirill, pupă Dodon, el i-a oferit cetăţenia moldovenească prin Decret prezidenţial arhiepiscopului Savva. Acum probabil e rândul arhimandritului Venedikt, că doar atât de frumos cântă piese banditeşti.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: Republica Moldova
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: