• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9265 LEI
  1 USD = 4.0491 LEI
  1 GBP = 5.7238 LEI
  1 CHF = 4.4882 LEI
  1 HUF = 1.3738 LEI
  1 BGN = 2.5189 LEI
  1 JPY = 3.7198 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Șalaru, despre decizia CC care l-a lăsat pe Filat fără funcția de premier: Ghimpu n-a fost surprins

21 Decembrie, 14:18

După ce noul lider al PL, Dorin Chirtoacă, a lăsat de înțeles că Valeriu Munteanu ar sta în spatele sesizării din aprilie 2013, de la Curtea Constituțională, în urma căreia fostul premier Vladimir Filat nu a mai putut reveni în funcție, Anatol Șalaru, care era vicepreședintele partidului atunci, a făcut noi dezvăluiri.

ghimpu

Șalaru a declarat joi, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova, că acea sesizare a fost făcută în urma unor discuții în interiorul partidului.

„Eu cred că el a făcut-o cu știința lui Mihai Ghimpu. Nu putea s-o depună independent. Nu s-a discutat public chestia asta, dar atunci când Curtea Constituțională a dat verdictul, nu l-am văzut surprins pe Mihai Ghimpu. Cred că se aștepta la o astfel de decizie”, a declarat Șalaru.

El a mai spus că „a fost o înțelegere între mai multe partide”.

„Ura lui Mihai Ghimpu față de Vlad Filat a fost foarte mare și de multe ori i-a întunecat mințile”, a precizat Șalaru.

Președintele PUN a mai declarat că Mihai Ghimpu, nu-și dorea să candideze la alegerile prezidențiale din 2016, la care a obținut puțin peste 25 de mii de voturi, dar a fost convins să se implice, pentru ca să se facă de râs. Cel care l-ar fi convins în 2016 pe Ghimpu să candideze este nimeni altul decât Valeriu Munteanu.

„Ghimpu nu dorea să candideze și a zis să găsim o persoană care va trage partidul în sus. Și mie mi s-a propus să candidez, dar am anunțat că o sprijin pe Maia Sandu. Valeriu Munteanu a fost cel care l-a convins pe Ghimpu să candideze. Probabil că încă de atunci se gândea să devină președinte al PL. A încercat să-l bage pe Ghimpu în campanie ca să se demonstreze că nu poate lua voturi”, a declarat liderul Partidului Unității Naționale, Anatol Șalaru, la emisiunea „Punctul pe azi” de la TVR Moldova.

De asemenea, nici participarea lui Munteanu la alegerile locale din Chișinău nu a fost întâmplătoare: „El a vrut să demonstreze că e cel mai bun pentru funcția de președinte al PL. Acum dânsul s-a grăbit și a ieșit din PL, pentru că a vrut să rămână în cărți. El a înțeles că la PL nu mai are nicio șansă după ce a fost ales Dorin Chirtoacă președinte. El chiar își dorea funcția de președinte al PL, am vorbit cu oameni la care a fost el și a cerut sprijin”.

Mai mult, Munteanu ar fi fost foarte supărat că Dorin Chirtoacă a fost ales în locul său. „Munteanu minte când spune că nu și-a dorit să fie la conducerea partidului. Dacă dorea, atunci făcea tot posibilul să-l convingă pe Ghimpu să-i cedeze locul lui Chirtoacă. Și președintele Traian Băsescu a încercat să-l convingă acum 7-8 ani pe Ghimpu să se retragă și să-i cedeze locul lui Chirtoacă, dar nu a ascultat. Acum mă tem că deja e târziu”, a adăugat politicianul.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: