• Bucuresti 3º C
  Baia Mare 2º C
  Brasov 2º C
  Cluj-Napoca 2º C
  Constanta 5º C
  Craiova 6º C
  Galati 4º C
  Iasi 3º C
  Suceava 2º C
  Timisoara 5º C
 • 1 EUR = 4.6495 LEI
  1 USD = 4.0769 LEI
  1 GBP = 5.1788 LEI
  1 CHF = 4.1190 LEI
  1 HUF = 1.4384 LEI
  1 BGN = 2.3773 LEI
  1 JPY = 3.6184 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Ziua Europei, celebrată la Bălți cu sprijinul Consulatului General al României

08 Mai, 13:17

La fel ca în anii precedenți, Ziua Europei în Regiunea de Dezvoltare Nord este organizată în parteneriat, de Agenția de Dezvoltare Regională Nord, Consulatul General al României în Bălți, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți și Centrul Interactiv European „Pro-Europa”.

europa

Celebrarea Zilei Europei la Bălți va avea loc vineri, 11 mai, începând cu ora 11.00, în Piața Vasile Alecsandri (Aleea Clasicilor), se arată într-un comunicat al Agenției de Dezvoltare Regională Nord.

În cadrul evenimentului va fi inaugurat un târg de obiceiuri și tradiții europene și lansată o expoziție a meșterilor populari din municipiul Bălți.

Agenda celebrării Zilei Europei în municipiul Bălți mai conține un intermezzo literar-artistic cu genericul „Prin artă – în Europa” și un program artistic cu genericul „Școala – a doua casă”.

Evenimentul va continua cu organizarea unui concurs de desene pe pavaj despre Europa și se va încheia cu distribuirea de către voluntari a materialelor informative despre semnificația Zilei Europei.

La eveniment vor participa reprezentanți ai Consulatului General al României în Bălți și Primăriei municipiului Bălți.

În Regiunea de Dezvoltare Nord, Ziua Europei a fost celebrată oficial pentru prima dată la 14 mai 2011, în municipiul Bălți.

Precizăm că Ziua Europei este o sărbătoare anuală a păcii și unității în Europa și este celebrată de Uniunea Europeană în fiecare an în ziua de 9 mai.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: