• Bucuresti 29º C
  Baia Mare 22º C
  Brasov 25º C
  Cluj-Napoca 22º C
  Constanta 27º C
  Craiova 22º C
  Galati 28º C
  Iasi 28º C
  Suceava 23º C
  Timisoara 21º C
 • 1 EUR = 4.8750 LEI
  1 USD = 4.1874 LEI
  1 GBP = 5.3319 LEI
  1 CHF = 4.5137 LEI
  1 HUF = 1.3430 LEI
  1 BGN = 2.4926 LEI
  1 JPY = 3.9713 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

ZIRKON MEDIA APROAPE DE FALIMENT

21 Octombrie, 15:04

După insolvența răsunătoare a gigantului Rodipet și a altor firme din domeniul distribuției de presă precum Press Point, un alt jucător cunoscut intră în dificultate. Executată silit de bancă, Zirkon Media este haituită acum în instanță și de catre unul dintre cei mai importanți parteneri de afaceri.

ZIRKON

 

Estimată la 100 de milioane de euro, piața distribuției de presă nu este un domeniu în care poate să izbutească oricine. O demonstrează și cel mai nou caz al unei societați aflate cândva pe val și care acum se confruntă cu dificultăți foarte mari.
În vara lui 2012, Adevarul Holding anunța lansarea unui parteneriat cu Zirkon Media, prin care distribuitorul de presă prelua integral activitatea de abonare la publicațiile editate de trustul media.
Zirkon Media devenea astfel unicul reprezentant îndreptățit să oferteze, să contracteze și să distribuie abonamente in numele editorului.
.
DIVORȚ CU CÂNTEC
.
Doi ani și câteva luni mai târziu, respectiv la jumătatea lunii octombrie 2014, trustul media patronat de Cristian Burci a inițiat două demersuri în instanță împotriva Zirkon Media, unul pe "ordonanța de plată" și altul prin care solicită insolvența distribuitorului de presă, ceea ce înseamnă că ar avea de recuperat mai mult de 10.000 de euro de la acesta.
Demersurile în instanță ale Adevarul Holding ar putea avea loc în contextul în care distribuitorul de presă nu i-ar mai fi livrat niciun ziar/revistă către abonați.
Surse din piață au declarat pentru DailyBusiness.ro ca, începând cu 1 septembrie 2014, Zirkon Media și Mirion Press (alias Abopedia) nu mai livrează niciun ziar/revistă către abonați. "Efectiv si-au inchis firmele, nu mai raspund la telefoane/mail, deci au fugit cu banii abonatilor", au spus acestea.
.
EXECUTATĂ SILIT
.
Marile probleme pentru distribuitorul de presă au început însă încă din vara acestui an. Pe 30 iulie, Judecatoria Sectorului 2 a admis o cerere prin care a autorizat Banca Transilvania să execute silit compania.
"Autorizează creditorul să treacă la executarea silită a obligației cuprinse în titlul executoriu. Fără cale de atac", se menționează în decizia instanței din 30 iulie.
O zi mai târziu, aceeași instanță a admis cererea de executare silită a Zirkon Media înaintată de un alt creditor, respectiv VBL Leasing Romania IFN.
"Admite în parte cererea. Încuviințează executarea silită. Autorizează creditorul să treacă la executarea silită directă prin predarea bunurilor mobile și indirectă pentru realizarea debitului de 91035,69 lei, la care se adaugă cheltuieli de executare. Autorizează executorul judecatoresc să intre în sediul societații debitoare, la punctele de lucru ale acesteia, precum și în orice alte locuri ale debitoarei, cu consimțământul acesteia, iar în caz de refuz, cu concursul forței publice, în vederea executării silite. Executorie. Fără cale de atac", se arată în decizia instanței din 31 iulie.
InfiinȚată în septembrie 2001, compania a încheiat anul 2013 cu o cifră de afaceri de 8,38 milioane de lei și un profit net de 26.236 lei, după ce, la finalul anului 2012, raportase afaceri de 7,75 milioane lei și un profit net de 287.549 lei.
.
NIMIC NU DISPARE, TOTUL SE TRANSFORMĂ
.
Închiderea Zirkon Media ar duce la creșterea numărului de firme care au eșuat în domeniul distribuției de presă pe bază de abonament.
In ultimii 6 ani, 12 astfel de firme din Capitală și-au încetat activitatea, a spus pentru DailyBusiness.ro Mihai Manea, director general al Manpres, una din puținele firme care mai activează pe acest segment.
Mai mult, afacerile din domeniul distribuției de presă ar urma să se concentreze în proporție de 60%, în mâinile Burda Romania și ale foștilor asociați ai Press Point Distribution, conform unor surse din piață.
Acestea mai menționează că subsidiara din România a publisherului german ar fi făcut un parteneriat cu foștii reprezentanți ai Hiparion Distribution și Press Point Distribution pentru afaceri în distribuția de presă, constituite pe mai multe firme care au aceeași adresă ca Burda Romania: strada Buzesti 85, sector 1, București.
sursa: Mădălina Pană, www.dailybusiness.ro

 

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: