• Bucuresti 29º C
  Baia Mare 22º C
  Brasov 25º C
  Cluj-Napoca 22º C
  Constanta 27º C
  Craiova 22º C
  Galati 28º C
  Iasi 28º C
  Suceava 23º C
  Timisoara 21º C
 • 1 EUR = 4.8750 LEI
  1 USD = 4.1874 LEI
  1 GBP = 5.3319 LEI
  1 CHF = 4.5137 LEI
  1 HUF = 1.3430 LEI
  1 BGN = 2.4926 LEI
  1 JPY = 3.9713 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Zeci de pacienţi de la Spitalul de Psihiatrie din Braşov, folosiţi pentru testarea unor medicamente

13 Septembrie, 21:08

Managerul Spitalului de Psihiatrie și Neurologie Brașov, Nicușor Bîgiu, a declarat că zeci de pacienți fără discernământ de la secția din Vulcan a spitalului ar fi fost folosiți într-un studiu de testare a unor medicamente.

pastile

Managerul Spitalului de Psihiatrie și Neurologie Brașov a susţinut că a dispus o comisie de analiză după ce a primit informații că la Secţia de Psihiatrie de la Vulcan zeci de pacienţi cronici ar fi fost folosiţi drept cobai într-un studiu de testare a unor medicamente.

Totodată, managerul a precizat că ar putea fi înaintată la Parchet o sesizare pentru a se cerceta dacă s-au făcut sau nu studii clinice pe pacienţi fără discernământ, lucru care contravine regulilor.

"Cu comisia de analiză a studiilor clinice am ajuns într-un impas, întrucât ni se blochează accesul la lista pacienţilor incluşi în studii şi la acordul lor informat. Este un punct în care o comisie de analiză numită de spital îşi depăşeşte competenţele şi voi sesiza organele abilitate să cerceteze dacă s-au făcut sau nu studii clinice farmaceutice pe pacienţi vulnerabili din instituţiile de psihiatrie care aparţin de spitalul acesta. Sunt 20, 30 de pacienți", a explicat managerul, potrivit bzb.ro.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: