• Bucuresti 23º C
  Baia Mare 26º C
  Brasov 21º C
  Cluj-Napoca 23º C
  Constanta 20º C
  Craiova 24º C
  Galati 23º C
  Iasi 25º C
  Suceava 22º C
  Timisoara 25º C
 • 1 EUR = 4.6667 LEI
  1 USD = 4.0359 LEI
  1 GBP = 5.3037 LEI
  1 CHF = 4.0684 LEI
  1 HUF = 1.4477 LEI
  1 BGN = 2.3860 LEI
  1 JPY = 3.5967 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Voronin le plânge de milă soldaților ruși dislocați ilegal în „transnistria”

20 Iulie, 12:53

Comunistul Vladimir Voronin consideră că autoritățile de la Chișinău greșesc atunci când nu permit rotația militarilor ruși dislocați ilegal pe teritoriul transnistriei. O declarație în acest sens a fost făcută azi la tribuna din sala de presă a Parlamentului.

voronin

„Militarii au planurile lor de activitate și, dacă noi observăm din practica altor țări, mai multe din aceste planuri se execută în timpul verii. De aceea eu cred că ăsta este un plan de activități legat de perfecționarea și instruirea grupului operativ amplasat în transnistria. Eu nu văd nimic rău aici. Este mai urât din partea noastră, a Moldovei, că deja de mult timp nu se permite să fie schimbată componența acestui contingent care exercită obligațiunile lor acolo, în transnistria. Asta nu este bine, nu e corect și nu este omenesc pentru acești soldați, pentru acești ofițeri care trebuie prin rotație să se schimbe și să vină alții în locul lor”, a declarat Voronin.

În cadrul acelorași declarații de presă, Voronin a spus că numirea ultimilor oficiali ruși responsabili de relația cu R.Moldova trebuie să fie folosită corect de către guvernarea de la Chișinău. El este de părerea că oameni ca Dmitri Kozak sau Dmitri Patușev sunt numai buni pentru a relua tratativele comerciale dintre R. Moldova și Federația Rusă.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: