• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9491 LEI
  1 USD = 4.3869 LEI
  1 GBP = 5.8407 LEI
  1 CHF = 4.7398 LEI
  1 HUF = 1.3444 LEI
  1 BGN = 2.5304 LEI
  1 JPY = 3.8469 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Vladimir Cebotari: Mihai Poalelungi a demisionat pentru a salva instituția Curții Constituționale

21 Iunie, 10:20

Președintele Curții Constituționale Mihai Poalelungi a demisionat din cauza presiunii publice, exercitată asupra sa, și "pentru a salva instituția Curții Constituționale", a declarat vicepreședintele PD Vladimir Cebotari la Moldova 1.

cebotari

Potrivit lui, inițial și președintele Igor Dodon, și liderii politici Maia Sandu și Andrei Năstase, ar fi recunoscut drept termen limită de formare a majorității parlamentare data de 7 iunie, însă nu se știe de ce a doua zi retorica acestora s-a schimbat.

Acum este evident că a existat o presiune foarte puternică din exterior. Eu cred că nu mai sunt dubii în acest sens”, consideră democratul.

Totodată, Vladimir Cebotari spune că anterior nu a existat o practică în care CC să-și revizuiască propriile decizii. Democratul spune că acest lucru s-a întâmplat după ce PDM a predat în mod pașnic puterea, iar președintele Igor Dodon și prim-ministra Maia Sandu au făcut mai multe solicitări dure Înaltei Curți să-și revizuiască propriile decizii.

Din cauza acelei presiuni pe care a avut-o asupra sa, Curtea a cedat. Respectiv, probabil, instanțele noastre, Curțile noastre nu au suficientă independență, dacă acceptă presiunea politicului din exterior”, spune politicianul.

În opinia lui, precedentele care se creează acum constituie un pericol extrem de mare.

Această demitere a funcționarilor doar pentru că nu împărtășesc aceleași viziuni politice, această presiune asupra Curții Constituționale doar din simplul motiv că nu place hotărârea care a fost emisă creează precedente după care de fiecare dată politicul să intervină și după propriul plac să schimbe persoanele din funcții care se consideră cu inamovibilitate și imunitate superioară. Din păcate, aceste precedente ne vor costa foarte scump și acești politicieni care fac astfel de presiuni, din punctul meu de vedere, fac acțiuni negândite și iresponsabile”, a declarat Vladimir Cebotari.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: