• Bucuresti 35º C
  Baia Mare 27º C
  Brasov 27º C
  Cluj-Napoca 25º C
  Constanta 30º C
  Craiova 32º C
  Galati 34º C
  Iasi 30º C
  Suceava 25º C
  Timisoara 27º C
 • 1 EUR = 4.8378 LEI
  1 USD = 4.3085 LEI
  1 GBP = 5.3598 LEI
  1 CHF = 4.5522 LEI
  1 HUF = 1.3768 LEI
  1 BGN = 2.4735 LEI
  1 JPY = 4.0080 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Vlad Voiculescu, noul ministru la Ministerul Sănătăţii

20 Mai, 09:59

Premierul Dacian Cioloș a înaintat președintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a lui Vlad Voiculescu în funcția de ministru al Sănătății.

voiculescu

UPDATE: Klaus Iohannis i-a transmis lui Vlad Voiculescu, noul ministru al Sănătății, că din această postură are posibilitatea să corecteze problemele sistemice din domeniu.

"Domnule Ministru al Sănătății, vă felicit pentru preluarea cu mult curaj al acestui mandat! Sunteți cunoscut multora prin faptul ca v-ați implicat la un moment într-o chestiune al sistemului de sănătate din România când mulți își pierduseră speranțele. Ați reușit atunci să rezolvați o problemă extrem de complicată, cu citostaticele, ați redat multor bolnavi speranța, dar, cel mai important lucru, ați redat speranță celor care au fost convinși tot timpul, dar n-au văzut cum se poate corecta sistemul. Acum, aveți șansa să vă implicați din poziția de Ministru și să corectați problemele sistemice din sănătate", a declarat Klaus Iohannis, la ceremonia de învestitură.

Şeful statului a mai adăugat că Guvernul, deşi cu un mandat limitat, trebuie să se confrunte cu probleme mai vechi.

"Este cumva paradoxal că acest Guvern, care a preluat un mandat foarte limitat trebuie să se lupte rând pe rând cu probleme care sunt majoritatea vechi. Chit că există unele tendințe în spațiul public de a arunca problemele în acest Guvern, eu cred că e și e un lucru rău aici, și un lucru bun. Un lucru rău este că se fac vinovați oameni care, de fapt, nu au avut vina decât că au fost suficient de curajoși încât să intre în acest mandat scurt", a declarat Klaus Iohannis, la ceremonia de învestitură.

Șeful statului a arătat că noul ministru are toată libertatea și sprijinul său să vină cu politici publice în domeniul sănătății, care să îmbunătățească net sistemul.

"Pe de altă parte, chiar aveți șansa să corectați lucrurile. Cu siguranță, nu veți corecta toate lucrurile, nu veți rezolva toate problemele, dar această independență politică vă dă o libertate surprinzătoare în a intra și a rezolva probleme sistemice pe care nu le-au rezolvat alții, fiindcă le-a fost frică, de obicei, de propriul partid, câteodată și de Opoziție, foarte rar de opinia publică. Iar, în continuare, veți avea toată libertatea și tot sprijinul meu să veniți cu politici publice în acest caz specific, în domeniul sănătății, care vin să îmbunătățească net sistemul, în fond pentru singurul scop pentru care merită, ca acest sistem să funcționeze pentru oameni, ca expresia Pacientul în centrul sistemului de sănătate să nu fie un slogan, ci o realitate", a mai spus Iohannis.

UPDATE: Decretul privind numirea lui Vlad Voiculescu în funcția de ministru al Sănătății a fost publicat, vineri, în Monitorul Oficial. În document se arată că încetează interimatul premierului Dacian Cioloș la Ministerul Sănătății.

Vlad Voiculescu va depune vineri jurământul de învestire. Cioloş a precizat că a ezitat între a numi un om din sistem şi unul din afara acestuia, dar care îl cunoaşte şi are o viziune asupra reformelor necesare.

"Am ezitat în această perioadă între un om din sistem, care să cunoască sistemul şi să vină cu o propunere de reformă, şi unul din afară care să cunoască sistemul, (...) dar care să vină cu o viziune, cu echidistanţă, dată fiind situaţia (...), aşteptările din partea societăţii, tensiunile din sistemul medical. Am decis să-mi asum un risc şi să vin cu această propunere", a spus Cioloș, precizând că Vlad Voiculescu este un economist, care de câţiva ani a avut ocazia să cunoască sistemul medical, cu care a lucrat ca reprezentant al societăţii civile.

Citeste mai mult despre: ciolos, propunere, Sănătate, Vlad Voiculescu
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: