• Bucuresti 33º C
  Baia Mare 33º C
  Brasov 30º C
  Cluj-Napoca 31º C
  Constanta 27º C
  Craiova 32º C
  Galati 30º C
  Iasi 30º C
  Suceava 28º C
  Timisoara 34º C
 • 1 EUR = 4.8351 LEI
  1 USD = 4.1131 LEI
  1 GBP = 5.3685 LEI
  1 CHF = 4.4859 LEI
  1 HUF = 1.4009 LEI
  1 BGN = 2.4721 LEI
  1 JPY = 3.8919 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Viorica Dăncilă, către Klaus Iohannis: Să nu se mai ambiţioneze să refuze miniştrii fără temei

03 Septembrie, 19:15

Premierul Viorica Dăncilă face apel la preşedintele Klaus Iohannis să-i dea răspuns în privinţa propunerilor de miniştri interimari, după demisia miniştrilor ALDE din Guvern.

dancila

Viorica Dăncilă spune că guvernul nu este funcţional în acest moment.

"Aștept din partea președintelui Iohannis un răspuns privind propunerile de miniștri interimari pentru Energie, Mediu și relația cu Parlamentul. Au trecut deja câteva zile. Încă mai sper ca domnul Iohannis să dezvolte capacitatea de a înțelege că blocarea Executivului nu ajută guvernarea și stabilitatea țării. Așa cum încă mai sper să realizeze că vendetele cu care ne-a obișnuit fac rău în primul rând oamenilor, și nu adversarilor dumnealui politici.

România are nevoie de un guvern funcțional. Fac așadar un apel către domnul Iohannis să nu se mai ambiționeze să refuze miniștrii fără temei, pentru că un adevărat șef de stat nu își exercită niciodată puterea în moduri distructive și contraproductive pentru țara lui", a scris marţi Viorica Dăncilă pe Facebook.

Apelul premierului vine după ce luni l-a sunat pe preşedinte, cerându-i explicaţii despre propunerile de miniștri avansate.

"Am vorbit cu domnul preşedinte şi mi-a spus că legat de cele trei propuneri pe care le-am făcut pentru portofoliile ALDE îmi va da un răspuns într-un timp scurt. Nu mi-a spus nici că acceptă, nici că nu acceptă. Mi-a spus că într-un interval de timp scurt va veni cu un răspuns. Aşteptăm în timpul relativ scurt", a afirmat Dăncilă, la Parlament", a declarat Viorica Dăncilă luni, la Parlament.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vinerea trecută decretele de eliberare din funcţie a miniştrilor care şi-au depus demisia din guvern, Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului, Anton Anton, ministrul Energiei, şi Viorel Ilie, ministrul pentru Relația cu Parlamentul, dar nu a aprobat propunerile de înlocuire a lor, înaintate de premierul Viorica Dăncilă: Niculae Bădălău, propus interimar la Ministerul Energiei, Ioan Deneș la Mediu și Radu Oprea pentru Relația cu Parlamentul.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: