Pe 5 august, în timpul unei manifestaţii organizate la Orhei, fruntaşii Partidului Șor, Marina Tauber şi Pavel Verejanu au trecut la acţiuni. Cei doi au dirijat cu o mulţime de manifestanţi care, înarmaţi cu mături, i-au forţat pe câţiva reprezentanţi ai opoziţiei pro-europene din Orhei să se refugieze într-o gheretă de metal.

Organizatorii manifestaţiei au instigat şi au acţionat şi împotriva jurnaliștilor  Radio Orhei, care erau prezenţi la eveniment. Într-o secvenţă video, plasată pe Facebook chiar de Partidul Șor, se aude clar cum Pavel Verejanu spune: „Ia – Djamanov, cu mătura”, iar Marina Tauber se porneşte cu mătura spre reporterul Radio Orhei, după care şi alţi manifestanţi sar cu măturile şi îl îmbrâncesc pe jurnalist. În secvenţă se aude şi declaraţia unei activiste a Partidului Șor, care îi spune lui Maxim Djamanov că ea demult îl pândeşte.

O altă secvenţă video arată cum Marina Tauber strigă: „Radio Orhei e ca de obicei cu noi!”, iar când directoarea Radio Orhei, Tatiana Djamanov, se apropie de microfon, pentru a dezminţi declaraţia, Tauber începe să strige „ Radio Orhei la gunoi!”, „ Radio Orhei afară!”, iar câţiva manifestanţi o stropesc pe jurnalistă cu apă.

Tot Marina Tauber a împiedicat-o pe Tatiana Djamanov să intervieveze o persoană din anturajul său, şi anume – pe juristul unei întreprinderi municipale. Tauber dădea cu mătura peste picioarele jurnalistei şi o alunga, cu vociferări ofensatoare, iar prin comportamentul său i-a instigat şi pe alţi manifestanţi să o atace atât fizic, cât şi verbal.

Menţionăm că Marina Tauber este vicepreşedinte al Partidului Șor, iar din luna iunie – şi primar al comunei Jora de Mijloc. Pavel Verejanu este un fruntaş al aceliași partid şi preşedinte al fracţiunii majoritare Pentru Orhei din Consiliul municipal Orhei, relatează radioorhei.info

Vă mai amintim că într-un live pe Facebook, Ilan Șor a împărțit amenințări jurnaliștilor avertizând că se va răfui cu ei.