• Bucuresti 28º C
  Baia Mare 24º C
  Brasov 24º C
  Cluj-Napoca 23º C
  Constanta 24º C
  Craiova 26º C
  Galati 26º C
  Iasi 25º C
  Suceava 20º C
  Timisoara 25º C
 • 1 EUR = 4.8750 LEI
  1 USD = 4.1874 LEI
  1 GBP = 5.3319 LEI
  1 CHF = 4.5137 LEI
  1 HUF = 1.3430 LEI
  1 BGN = 2.4926 LEI
  1 JPY = 3.9713 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

VIDEO - Pentru a răscumpăra domeniul Brătienilor din Argeş, statul ar trebui să plătească 3 milioane de euro

13 Iunie, 19:33

bratieni

Autorităţile statului român ar trebui să plătească 3 milioane de euro pentru ca vila "Florica" de la Ştefăneşti-Argeş să rămână în patrimoniul naţional. Asta după ce, la începutul anului trecut, imobilul a fost câştigat în instanţă de moştenitorii familiei Brătianu.

Autorităţile au timp până la sfârşitul acestui an să negocieze cu proprietarii răscumpărarea conacului. Aceştia au înaintat deja o sumă: trei milioane de euro. Domeniu Brătienilor are 3 hectare şi cuprinde o vilă, o biserică, o capelă, o fermă şi un parc. Proprietatea este importantă din punct de vedere istoric. La sfârşitul secolului 18 şi începutul de secol 19, la conacul Brătienilor au fost luate câteva dintre cele mai importante decizii pentru România. Acum este locul de întâlnire al şefilor liberali, dar şi al delegaţiilor străine.

"S-a semnat la începutul lunii mai un protocol cu proprietarii. Până la sfârşitul anului, vila rămâne în administrarea Consiliului Judeţean, (...)  urmând să se realizeze o comisie de negociere cu proprietarii şi în cele 5 luni să se dea o decizie.", a explicat Constantin Nicolescu, preşedinte CJ Argeş. Banii pentru răscumpărarea domeniului vor fi alocaţi de la Ministerul Culturii şi de la Consiliul Judeţean Argeş.

"Împreună cu domnul preşedinte vom pune mână de la mână, Consiliul Judeţean, Ministerul Culturii. Va trebui să-l convingem pe domnul prim-ministru de la PSD, pe ministrul de Finanţe să identifice sumele. (...)  Şi Vila Florica va rămâne la dispoziţia publicului şi a naţiunii printr-un act de voinţă al USL-ului.", a declarat în legătură cu acest subiect ministrul Culturii, Daniel Barbu.

În prezent, în vila Brătienilor este organizat un muzeu.

Citeste mai mult despre: arges, bratianu, conac, cultura, istorie, muzeu, Vila Florica
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: