• Bucuresti 28º C
  Baia Mare 24º C
  Brasov 24º C
  Cluj-Napoca 23º C
  Constanta 24º C
  Craiova 26º C
  Galati 26º C
  Iasi 25º C
  Suceava 20º C
  Timisoara 25º C
 • 1 EUR = 4.8750 LEI
  1 USD = 4.1874 LEI
  1 GBP = 5.3319 LEI
  1 CHF = 4.5137 LEI
  1 HUF = 1.3430 LEI
  1 BGN = 2.4926 LEI
  1 JPY = 3.9713 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

VIDEO - O artistă a şocat publicul, în cadrul unei acţiuni de promovare a operelor lui Brâncuşi

14 Iunie, 14:21

cotcodac

Un artist avangardist i-a uimit pe participanţii la o acţiune culturală dedicată promovării operelor lui Constantin Brâncuşi, în Târgu Jiu. Plătită din bani publici, femeia a realizat ceea ce unii participanţi au numit un "ritual de exorcizare" sau "clarviziune". Discursul acesteia a declanşat un adevărat scandal.

"Este vorba de un experiment avangardist. (...)  A interpretat într-un fel care a şocat, dar să ne amintim că şi creaţia lui Brăncuşi a şocat!", susţine Adina Andriţoiu, directorul Centrului Municipal de Cultură "Constantin Brâncuşi".

Prestaţia inedită a artistei avangardiste, care a durat aproape un sfert de oră, a costat 1.300 de lei. Uimiţi de discursul femeii au fost şi consilierii locali.

"Am crezut că e un ritual de exorcizare ceva. Persnajul, între o DJ-iţă de asta retro şi o clarvăzătoare, este o dovadă de tembelism organizaţional.", a calificat evenimentul consilierul local PDL Eduard Berca.

"M-am gândit că este o acţiune a lui Gregorian Bivolaru, ceva legat de Misa.", a declarat ironic şi consilierul PNL Mihai Paraschiv.

Autorităţile afirmă că pe viitor vor încerca să evite asemenea momente.

"O să vedem în contiunare ce alte acţiuni o să mai facă Centrul de Cultură şi probabil că vor fi mult mai bine discutate înainte.", a spus Ramona Evulescu, purtător de cuvânt al Primăriei Tîrgu-Jiu.

Centrul Municipal pentru Cultură "Constantin Brâncuşi" este finanţat din bugetul local.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: