• Bucuresti 14º C
  Baia Mare 17º C
  Brasov 11º C
  Cluj-Napoca 16º C
  Constanta 11º C
  Craiova 16º C
  Galati 13º C
  Iasi 14º C
  Suceava 12º C
  Timisoara 20º C
 • 1 EUR = 4.7607 LEI
  1 USD = 4.2327 LEI
  1 GBP = 5.5053 LEI
  1 CHF = 4.1761 LEI
  1 HUF = 1.4879 LEI
  1 BGN = 2.4341 LEI
  1 JPY = 3.7834 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

VIDEO // Filip, întrevedere cu Klaus Iohannis la New York

28 Septembrie, 10:22

Angajamentul pro-european al Republicii Moldova și caracterul ireversibil al reformelor realizate în acest scop sunt esențiale, a declarat președintele roman, Klaus Iohannis, la o întrevedere bilaterală cu Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip.

intalnire

Cu această ocazie, au fost discutate modalitățile de aprofundare și extindere a cooperării bilaterale, în cadrul Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

Astfel, Președintele Klaus Iohannis a reconfirmat angajamentul României cu privire la susținerea opțiunii europene, a modernizării și a transformării democratice a Republicii Moldova, pentru a genera beneficii directe pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor săi. În acest sens, Președintele României a evidențiat că angajamentul pro-european al Republicii Moldova și caracterul ireversibil al reformelor realizate în acest scop sunt esențiale.

Totodată, Președintele Klaus Iohannis a subliniat importanța unei bune comunicări strategice atât în relația cu Uniunea Europeană, cât și cu cetățenii Republicii Moldova, pentru explicarea eforturilor de reformă și, respectiv, a beneficiilor apropierii de UE și a rezultatelor concrete obținute în acest proces.

Prim-ministrul Pavel Filip a mulțumit în mod deosebit Președintelui României pentru sprijinul constant și substanțial acordat de România parcursului european al Republicii Moldova și a asigurat de hotărârea autorităților de la Chișinău de a continua procesul de apropiere de Uniunea Europeană și de a stărui în eforturile de reformă în spirit european, pe baza Acordului de Asociere, inclusiv în perioada rămasă până la alegerile parlamentare din Republica Moldova.

De asemenea, Prim-ministrul Republicii Moldova a exprimat interesul deosebit pentru continuarea proiectelor bilaterale de interconectare, cu precădere în domeniul energetic și cel al transporturilor.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: