• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9449 LEI
  1 USD = 4.3614 LEI
  1 GBP = 5.9178 LEI
  1 CHF = 4.7821 LEI
  1 HUF = 1.3843 LEI
  1 BGN = 2.5283 LEI
  1 JPY = 3.8290 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

VIDEO // Externele de la Moscova: Acțiunile Chișinăului provoacă repulsie

24 Mai, 14:45

În pană de argumente concludente, Moscova taxează în termeni din sfera fiziologiei faptul că Republica Moldova nu le-a permis unor cetățeni ruși să pătrundă pe teritoriul său, iar pe alții i-a chestionat înainte de a le consimți intrarea.

zaharova

Reprezentanta oficială a Externelor de la Moscova, Maria Zaharova, a spus că acțiunile respective ale autorităților moldovenești "generează repulsie". Oficialul a amintit de faptul că cetățeanul rus Alexei Liubțov, a fost chestionat pe Aeroport, chiar dacă despre vizita acestuia a fost informat MAEIE-ul de la Chișinău de către Ambasada Rusiei. A fost criticată și interzicerea de a intra în R. Moldova pentru jurnaliștii ruși Aleksandr Malkievici și Daria Aslamova.

„Există tendințe negative legate de trecerea frontierei, acolo unde se pare că nu trebuiau să fie. Noi observăm un nou avânt al autorităților din Moldova de a impune obstacole artificiale în ceea ce privește circulația cetățenilor ruși în această țară. Nu este vorba despre reprezentanții structurilor de stat. De exemplu, pe 15 mai, pe Aeroportul Chișinău a fost reținut pentru convorbiri Alexei Liubțov, directorul Centrului de Tineret din Rusia. Asta s-a întâmplat în pofida faptului că Ambasada Rusiei a informat din timp Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova despre vizita acestuia”, a spus Maria Zaharova.

Reprezentanta Externelor ruse a mai amintit de interdicția de intrare în Republica Moldova pentru jurnaliștii Aleksandr Malkievici și Daria Aslamova. Zaharova spune că autoritățile moldovenești s-au speriat de întrebări incomode.

„Fără niciun motiv clar, intrarea în Republica Moldova i-a fost interzisă șefului Comitetului Camerei Publice, Aleksandr Malkievici, renumitei jurnaliste Daria Aslamova, dar și altor cetățeni ruși”, a spus Zaharova.

Reprezentanta spune că această practică a autorităților de la Chișinău nu poate să genereze altceva decât repulsie și aceste acțiuni nu aduc nimic pozitiv în relațiile moldo-ruse.  „Noi suntem convinși că aceste acțiuni nu aduc aport relațiilor constructive moldo-ruse. Inclusiv, în contextul unor exemple pozitive precum consultațiile bilaterale constructive din 14-15 mai cu privire la asigurarea cu pensii a cetățenilor noștri. Îmi este deosebit de interesant de ce nu i s-a permis intrarea Dariei Aslamova. Dacă ei cred că vor fi întrebări incomode, să se uite la interviul ei cu ministrul de Externe, Serghei Lavrov. Iata acolo au fost întrebări incomode și polemică dificilă. Și nu s-a întâmplat nimic, am supraviețuit”, a declarat Maria Zaharova.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: