• Bucuresti 21º C
  Baia Mare 20º C
  Brasov 16º C
  Cluj-Napoca 18º C
  Constanta 20º C
  Craiova 21º C
  Galati 18º C
  Iasi 15º C
  Suceava 15º C
  Timisoara 21º C
 • 1 EUR = 4.8426 LEI
  1 USD = 4.3517 LEI
  1 GBP = 5.3509 LEI
  1 CHF = 4.5273 LEI
  1 HUF = 1.3886 LEI
  1 BGN = 2.4760 LEI
  1 JPY = 4.0583 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

VIDEO - Evacuare cu scandal, la Galaţi

11 Iunie, 17:43

evacuare

Aproximativ 30 de romi din Galaţi au refuzat să părăsească garajele în care locuiau şi au ameninţat că se omoară, după ce Primăria a decis să-i mute pentru că terenul pe care locuiau a fost revendicat de fostul proprietar. Scandalul s-a terminat abia când a sosit reprezentantul romilor din cadrul Prefecturii. Acesta le-a promis oamenilor că va găsi o soluţie pentru ei.

Romii au locuit timp de mai mulţi ani, cu chirie, într-o casă din Galaţi. În urmă cu o lună, imobilul a fost retrocedat, aşa că oamenii şi-au improvizat mai multe paturi în garajele de alături. Astăzi însă, Primăria i-a dat afară şi de acolo.

"Nu avem unde să mergem, eu am 3 nepoţi, 3 copii, unde mă duc cu ei? Femeia asta are 7 copii şi 9 nepoţi, unde mergem? Deci aicea 30 de oameni am trăit în 4 camere şi nu am fost la nimeni să cerem de la primărie.", a explicat una din femeile care urmează să fie evacuate.

Disperaţi, bărbaţii s-au urcat pe acoperiş cu două butelii şi au ameninţat că îşi vor da foc. Mai multe echipaje de jandarmi, pompieri, mascaţi, dar şi o ambulanţă au ajuns la faţa locului.

Reprezentanţii Primariei spun că le-au propus romilor o soluţie provizorie: adulţii să locuiască la căminul pentru persoane fără adăpost, iar copiii să fie ingrijiţi la o fundaţie a Consiliului Local. Oferta nu a fost însă acceptată.

 

Citeste mai mult despre: evacuare, Galați, garaj, locuinta, romi, scandal
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: