• Bucuresti 30º C
  Baia Mare 26º C
  Brasov 25º C
  Cluj-Napoca 25º C
  Constanta 27º C
  Craiova 29º C
  Galati 29º C
  Iasi 27º C
  Suceava 23º C
  Timisoara 28º C
 • 1 EUR = 4.7340 LEI
  1 USD = 4.2129 LEI
  1 GBP = 5.2448 LEI
  1 CHF = 4.2801 LEI
  1 HUF = 1.4542 LEI
  1 BGN = 2.4204 LEI
  1 JPY = 3.9037 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

R. Moldova// Dodon nu va semna vânzarea fostului stadion republican: „I-am spus asta și ambasadorului SUA”

27 Iulie, 09:39

Președintele Igor Dodon susține că nu va semna proiectul de lege privind transmiterea Ambasadei SUA a terenului pe care este amplasat Stadionul Republican pentru construcţia noului oficiu, transmite Deschide.MD

Dodon

Declarațiile vor fi făcute de Dodon în cadrul unei emisiuni de la postul NTV. Președintele a adăugat că nu va semna proiectul de lege „chiar și dacă vom ajunge la suspendare”.

„Să ştie cetăţenii că Dodon a fost suspendat din funcție pentru că a refuzat să cedeze pământ americanilor pentru construcţia ambasadei. I-am spus personal ambasadorului SUA că nu accept această decizie. I-am propus să amânăm soluţionarea acestei probleme, revenind la ea după alegeri sau găsind un alt loc pentru edificiu, iar pe acest teren să fie amenajat un parc sau o zonă de odihnă pentru chişinăuieni”, a adăugat Dodon.

Președintele mai spune că își dorește relaţii bune cu SUA, dar nu acceptă să fie impuse valori străine.

„Noi trebuie să preluăm tot ce-i mai bun de la ruşi, americani, dar mereu să pornim de la propriile interese naţionale, de la ceea ce este util cetăţenilor noştri. Dacă vom proceda astfel, vom fi respectaţi de toţi – şi de cei din Vest, şi de cei din Est. Este unica soluţie pentru Moldova”, a mai spus Dodon.

Amintim că săptămâna trecută, deputații au votat modificările legislative care permit vânzarea terenului fostului Stadion Republican pentru a fi construită o nouă Ambasadă a Statelor Unite. Lotul are o suprafață de cinci hectare. Proiectul a fost votat în două lecturi de majoritatea parlamentară împreună cu fracțiunile PL și PLDM.

 

Citeste mai mult despre: ambasada, igor dodon, Republica Moldova, stadion. teren, SUA
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: