• Bucuresti 25º C
  Baia Mare 18º C
  Brasov 19º C
  Cluj-Napoca 16º C
  Constanta 22º C
  Craiova 25º C
  Galati 24º C
  Iasi 24º C
  Suceava 19º C
  Timisoara 19º C
 • 1 EUR = 4.7432 LEI
  1 USD = 4.2921 LEI
  1 GBP = 5.3799 LEI
  1 CHF = 4.3319 LEI
  1 HUF = 1.4261 LEI
  1 BGN = 2.4252 LEI
  1 JPY = 3.9747 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

VIDEO // Dodon a denunțat la ONU și Consiliul Europei „agresiunea” României asupra R. Moldova

04 Aprilie, 11:02

După ce, mai bine de un an și jumătate nu a fost băgat în seamă de presa din România, la prima apariție în mass-media de peste Prut, Igor Dodon nu a ezitat să acuze România de agresiune asupra statalității R. Moldova.

Dodon

În interviul acordat portalului libertatea.ro, ajungând la subiectul Declarației adoptate pe 27 martie în Parlamentul României, prin care au fost celebrați cei 100 de ani trecuți de la Unirea Basarabiei cu România, Dodon a precizat că legislativul de la București a comis un act de agresiune asupra R. Moldova.

Atunci când Parlamentul unui stat vecin, pe care noi îl respectăm ca stat prieten, vine cu o declarație de agresiune împotriva statalității Republicii Moldova… Altfel nu pot să o numesc. Atunci când un Parlament spune clar că politica statului sau a acestor partide este să lichideze Republica Moldova, noi cum trebuie să reacționăm?”, a spus Igor Dodon.

Tot la subiect, președintele R. Moldova a mai spus că s-a adresat mai multor foruri internaționale, arătându-se îngrijorat de faptul că România ar destabiliza situația din regiune.

Am adresat un mesaj oficial conducerii Națiunilor Unite, Consiliului Europei și OSCE. A fost transmisă o scrisoare oficială pe care eu am semnat-o, unde mi-am expus îngrijorarea față de acțiunile ce se întreprind și sunt susținute – și nu am scris de Guvern sau cineva din România – de unele partide politice, unii politicieni de partea dreaptă a Prutului, care vor duce la destabilizarea situației și este o problemă foarte mare pentru securitatea nu doar a Republicii Moldova, ci pentru cea regională.”, a afirmat Dodon.

Amintim că, pe 27 martie, în ședința solemnă dedicată împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, Parlamentul României a dezbătut și adoptat o Declarație prin care a celebrat Unirea Basarabiei cu România, la 27 martie 1918.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: Republica Moldova
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: