Este vorba despre Alexandr Jestokov, care a fost reținut în vara anului 2013 după ce a fost dat în căutare internațională încă în 2011. În momentul reținerii, interlopul avea asupra sa un pașaport al unui cetățean al Republicii Moldova.

După ce a ieșit din închisoare, Jestokov a dat o petrecere, la care erau prezenți mai mulți lideri criminali care sărbătoreau eliberarea sa. Bucuria însă nu a durat mult pentru că la un moment dat la eveniment și-a făcut apariția un bărbat îmbrăcat în negru care descărcat un magazin întreg în Alexandr Jestokov. Momentul asasinării a fost surprins de camerele de luat vederi care erau instalate în localul unde autoritatea criminală petrecea. După ce a tras 9 gloanțe în victima sa, asasinul a fugit de la fața locului reușind să se ascundă, chiar prietenii lui Jestokov s-au luat imediat după el.

Alexandr Jestokov a ajuns după gratii, fiind acuzat că făcea parte dintr-o grupare mafiotă numită „Zapsinovskie” care șantaja oamenii de afaceri și cerea bani de la ei pentru protecție.

Oamenii legii au două versiuni în cazul asasinării autorității criminale: este vorba de o reglare de conturi între interlopi, sau o răzbunare a victimelor lui Jestokov.