La final de An Centenar, președintele PL, Mihai Ghimpu, a venit cu un mesaj de felicitare pentru colegii din fracțiunile parlamentare.

“D-le președinte, stimați colegi, mâine este 1 decembrie. Este o zi mare, istorică, frumoasă, o zi în care toți românii sărbătoresc Ziua Națională a României. Este o zi în care cu 100 de ani în urmă s-a unit toată suflarea românească într-un singur stat- România Mare. Felicit toți românii cu frumoasa sărbătoare de 1 decembrie, Ziua Națională a României, să spunem la mulți ani, România, la mulți ani, frați români, trăiască unirea și uniți pentru unire”, a declarat Mihai Ghimpu.

Ideea de a felicita cetățenii și colegii din legislativ a fost susținută și de președintele Parlamentului Adrian Candu, care a menționat importanța relațiilor bilaterale cu statul vecin în dezvoltarea țării noastre.

“Mulțumesc mult. Mi-ați luat-o pe dinainte domnule președinte. Bineînțeles, mâine este Ziua Națională a României mari și într-adevăr merită să-i felicităm pe toți, mai ales că România joacă un rol important în tot ce însemnă dezvoltarea Republicii Moldova și suportul pe care îl oferă România. Sunt puține state în lumea asta care aduc o astfel de contribuție pentru tot ce înseamnă dezvoltarea Republicii Moldova. Felicitări tuturor”, a conchis Adrian Candu.

Amintim că mâine, 1 decembrie, Republica Moldova și România sărbătoresc Ziua Marii Uniri, moment istoric în care toate provinciile locuite de români s-au unit într-un singur stat național,România.