Declarațiile au fost făcute aseară în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4. Întrebat cum comentează faptul că în actualul Legislativ nu a intrat niciun partid unionist, Ghimpu a spus că este dezamăgit.

„Eu sunt dezamăgit. Tot timpul spun, da ce ai făcut? Aici mă uit, da ce nu am făcut liberalii și eu. Tot ce a fost posibil noi am făcut pentru cauza națională, tot”, a răspuns președintele de onoare al PL.

Moderator: „Electoratul unionist este mai specific, ei citesc mult”

„Dar nu mai este el. Nu este așa cum noi credem. Ei doar au pașapoarte românești și gata. Nu este. Nu pot să înțeleg cum electoratul unionist poate să aibă pretenții față de PL. Că am rămas la guvernare în 2016. Dacă erau anticipate în 2016 și Maia Sandu nu avea partid, ce era în 2016? Ce guvernare aveam acum”, a adăugat liberalul

Moderator: „Sondajele spun că de stânga”

„Păi, eu ce trebuie să votez cum cred ei. Eu nu am venit în politică să iau decizii în numele cetățenilor, a statului, așa cum vrea Vasilică unionistul sau Petrică românul. Eu îmi asum responsabilitatea. Ce nu am făcut eu? Pur și simplu, moldovenii sunt îngâmfați, nemulțumiți, mă scuzați de expresie, neîmpliniți, nu le place, crede că el e mai bun. Ce mai puteam eu să fac? Cum am văzut în comentarii, că iar începe Ghimpu cu '88. Da, cu asta am început, ce mai puteam face - Unirea? Cu cine să faci Unirea având 13 mandate? Ce nu am făcut noi, liberalii, de s-au supărat pe noi unioniștii? N-avem noi unioniști. Aceștia sunt cetățeni cu pașapoarte românești, îngâmfați și cred că sunt cei mai buni din toți sau răutăcioși și invidioși”, a declarat Ghimpu.

Amintim că la alegerile din 24 februarie 2019, Partidul Liberal a acumulat pe circumscripția națională 1,25% din voturi. În același timp niciun liberal nu a reușit să acumuleze numărul necesar de voturi pentru a putea obține un fotoliu de deputat în actualul Legislativ.

Sursa: deschide.md