• Bucuresti 26º C
  Baia Mare 24º C
  Brasov 22º C
  Cluj-Napoca 23º C
  Constanta 24º C
  Craiova 26º C
  Galati 25º C
  Iasi 24º C
  Suceava 20º C
  Timisoara 26º C
 • 1 EUR = 4.8423 LEI
  1 USD = 4.2788 LEI
  1 GBP = 5.3932 LEI
  1 CHF = 4.5427 LEI
  1 HUF = 1.3687 LEI
  1 BGN = 2.4758 LEI
  1 JPY = 3.9963 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Victor Negrescu a fost respins de Ursula von der Leyen pentru nerespectarea procedurilor

30 Octombrie, 19:58

Anunț oficial din partea Uniunii Europene. Fostul ministru al Fondurilor Europene, Victor Negrescu, nu a fost acceptat pentru a ocupa funcția de comisar european pe domeniul Transporturi. Propunerea a fost făcută, ieri, de Viorica Dăncilă, încă premier al României.

negrescu

Oficialii UE au anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că Negrescu nu a fost acceptat pentru postul de comisar pentru că propunerea nu a fost discutată de premier cu președintele Klaus Iohannis și nu a fost agreată de acesta, or un consens este absolut necesar.

Purtătorul de cuvânt al CE Mina Andreeva a declarat miercuri, referindu-se la nominalizarea lui victor Negrescu pentru postul de comisar european, că există îndoieli serioase că propunerea a fost făcută legitim de Guvernul interimar actual, subliniind că este evident că această propunere nu este spijinită de preşedinbtele României

”Doamna preşedinte ales Ursula von der Leyen a primit o scrioare din partea doamnei prim-ministru al României cu o propunere de nume pentru poziţia de comisar european din partea României. Este evident că această propunere nu este sprijinită de preşedintele României. Aşadar, ţimând cont de ceea ce urmează, este în interesul tuturor ca Europa să avanseze fără alte întârzieri şi,  indiferent de cine este propunerea României, trebuie să fie o propunere acceptabilă pentru doamna preşedinte ales al CE şi să primească sprijinul Parlamentului European”, a declarat purtătorul de cuvânt al CE Mina Andreeva, întrebată dacă von der Leyen va începe procedurile în cazul lui Victor Negrescu sau va aştepta o nouă propunere.

Întrebată dacă este vorba despre o respingere, Andreeva a declarat: ”Nu este o întrebare la care să răspund cu Da sau Nu. Există  îndoieli serioase că propunerea făcută din partea României a fost făcută legitim de Guvernul interimar actual. Deci, este o chestiune care trebuie rezolvată în România”.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: