• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9449 LEI
  1 USD = 4.3614 LEI
  1 GBP = 5.9178 LEI
  1 CHF = 4.7821 LEI
  1 HUF = 1.3843 LEI
  1 BGN = 2.5283 LEI
  1 JPY = 3.8290 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Victor Alexeev, mesaj cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni

24 Mai, 11:10

Secretarul de Stat al Ministerului Românilor de Pretutindeni, Victor Alexeev, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni, care se va sărbători anul acesta pe data de 26 mai.

alexeev

În mesajul său de felicitare, transmis printr-un comunicat, Victor Alexeev le-a adresat tuturor românilor gânduri bune de sănătate și prosperitate, dând asigurări asupra faptului că Ministerul pentru Românii de Pretutindeni depune constant eforturi constructive pentru ca drepturile și libertățile garantate de cadrul juridic internațional și legile euroconforme ale statelor de reședință să fie asigurate în fapt de către autoritățile acestor state.

„Folosim ocazia pentru a vă îndemna să ne concentrăm eforturile cu toții, oriunde ne-am afla – în Repuiblica Moldova, Ucraina, Serbia, Ungaria, Bulgaria, Macedonia de Nord, Grecia, Albania sau Croația, dacoromâni, aromâni, meglenoromâni sau istroromâni – asupra păstrării și perpetuării limbii române ca element identitar esențial pentru națiunea noastră. Vă îndemn de asemenea să practicăm în mod exemplar solidaritatea națională și să tindem, în spirit european, spre desăvârșirea unității noastre culturale și spirituale.”

Secretarul a mai menționat că România va depune în continuare eforturi susținute pentru sprijinirea substanțială a românilor din comunitățile istorice din jurul granițelor și Balcani. Ca stat înrudit, România va întreprinde, în acest sens, demersuri de ordin legislativ, administrativ, organizatoric, financiar și diplomatic pentru sprijinirea oricăror inițiative în beneficiul etnicilor români.

„Ne dorim ca anul acesta să contribuim fundamental la înfrățirea administrativă a tuturor localităților din comunitățile istorice românești din afara granițelor țării cu localități din România și să dublăm numărul de proiecte finanțate de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni. Dorim tototdată să simplificăm procedurile de dobândire și redobândire a cetățeniei române și să vă asigurăm dreptul preferențial de muncă în patria istorică și etnică – România. Am fost și rămânem alături de dumneavoastră. Puteți miza în continuare pe sprijinul și solidaritatea noastră!”, a adăugat Secretarul de Stat al Ministerului pentru Românii de pretutindeni.

Ziua Românilor de Pretutindeni a fost instituită pentru a acorda sprijin românilor de pretutindeni și se sărbătoreşte în ultima duminică a lunii mai. În 2019, Ziua Românilor de Pretutindeni se va sărbători pe data de 26 mai.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: Mesaj, MRP, Republica Moldova, Victor Alexeev
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: