• Bucuresti -8º C
  Baia Mare -4º C
  Brasov -10º C
  Cluj-Napoca -4º C
  Constanta -1º C
  Craiova -7º C
  Galati -9º C
  Iasi -10º C
  Suceava -13º C
  Timisoara -2º C
 • 1 EUR = 4.6552 LEI
  1 USD = 3.7813 LEI
  1 GBP = 5.2837 LEI
  1 CHF = 4.0473 LEI
  1 HUF = 1.4879 LEI
  1 BGN = 2.3802 LEI
  1 JPY = 3.5385 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Vârsta de pensionare ar putea creşte

03 August, 14:27

Premierul Mihai Tudose a anunţat că vârsta de pensionare ar putea creşte în curând "cu un an, doi", în condiţiile în care fiecare ţară stabileşte acest lucru în funcţie de speranţa medie de viaţă a locuitorilor săi.

pensionari

"Legislația europeană este una, fiecare țară își dimensionează fenomenul în funcția de vârsta, speranța medie de viață din țara respectivă. Când vom ajunge și noi cu speranța de viață la peste 80 de ani, stăm și noi de vorbă despre acest lucru. Deocamdată, o să mai crească cu un an-doi, probabil începând cu peste un an, peste doi ani", a declarat premierul Mihai Tudose într-un interviu pentru Agerpres.

Vârsta standard de pensionare este, în momentul de față, de 65 de ani pentru bărbați și de 63 de ani pentru femei. Totodată, stagiul minim de cotizare este de 15 ani, iar stagiul complet de cotizare este de 35 de ani, indiferent de sex.

"Nu este decisă nicio creștere a vârstei de pensionare și nu a scos dl premier niciun porumbel. Vă rog să luați declarația premierului, care spune foarte clar că nu se pune problema la noi, pentru că avem o altă medie de viață. Într-un an, doi, poate, dacă crește media de viață, se va putea pune problema de acest lucru, dar pe legea pe care o avem acum în proiect, nu se va schimba vârsta de pensionare și nici premierul nu a comunicat altceva. (...) Nu știm dacă o să se schimbe media de viață. Sigur, dacă ajungem și noi la 80 de ani medie de viață, ca în alte țări, se poate pune problema. Dar deocamdată nu se pune problema. Noi avem media de viață de 72 de ani la bărbați și 79 de ani la femei”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

Citeste mai mult despre: pensionare, Tudose, varsta, Vasilescu
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: