• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9495 LEI
  1 USD = 4.2188 LEI
  1 GBP = 5.7509 LEI
  1 CHF = 4.5738 LEI
  1 HUF = 1.3946 LEI
  1 BGN = 2.5306 LEI
  1 JPY = 3.8525 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Valeriu Gheorghiță: Vaccinarea în cabinetele medicilor de familie ar trebui să înceapă din 4 mai

13 Aprilie, 14:44

Medicul militar Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților de Vaccinare anti-COVID-19 (CNCAV), a anunțat, în conferința de presă de marți, că miercuri va avea loc o discuție cu reprezentanții medicilor de familie și cei ai direcțiilor de sănătate publică pentru a lămuri toate aspectele legate de vaccinarea populației în cabinetele medicilor de familie, care ar trebui să înceapă din data de 4 mai.

gheorghita

„Un alt element important este legat de definitivarea detaliilor pentru vaccinarea prin intermediul cabinetelor de medicină de familie. Mâine (miercuri – n.r.) va avea loc o ședință cu toți reprezentanții medicilor de familie de la nivel județean și direcțiile de sănătate publică prin care ne dorim să lămurim întrebările pe tema acestui aspect legat de vaccinarea în cabinetele proprii și pentru a fi în măsură să debutăm campania de vaccinare, în data de 4 mai, așa cum am anunțat”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Președintele CNCAV a mai anunțat că săptămâna viitoare vor fi operaționalizate 20 de centre mobile de vaccinare care vor ajunge în zonele defavorizate și care ar urma să administreze vaccinul anti-COVID-19 produs de compania Johnson&Johnson.

”De săptămâna viitoare vor fi operaționalizate 20 de centre mobile de vaccinare cu sprijinul colegilor din Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne. Aceste centre mobile deservesc localitățile rurale, localitățile defavorizate care nu au acces la medic de familie, în baza listei cu persoanele doritoare, liste întocmite la nivelul primăriilor. Aceste liste se trimit către direcțiile de sănătate publică și, ulterior, se alocă un centru de vaccinare sau doar o echipă mobilă care va vaccina în cabinete proprii, acolo unde există această facilitate disponibilă. În felul acesta, sperăm să facilităm accesul persoanelor la vaccinare. Vaccinul care se va folosi este vaccinul de la Johnson&Johnson”, a mai anunțat Valeriu Gheorghiță.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: