• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.8741 LEI
  1 USD = 4.0207 LEI
  1 GBP = 5.5103 LEI
  1 CHF = 4.5221 LEI
  1 HUF = 1.3648 LEI
  1 BGN = 2.4921 LEI
  1 JPY = 3.8742 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Val de praf saharian deasupra României timp de două zile

22 Aprilie, 11:37

Meteorologii INMH atrag atenția că în România va urma un val de praf saharian în următoarele 48 de ore. Densitatea acestuia deasupra României ar putea atinge nivelul maxim în Vinerea Mare, urmând să se disipeze apoi. Cele mai afectate regiuni vor fi cele din vestul şi centrul ţării.

PRAF SAHARA

Avertismant din partea meteorologilor! Un val de praf Saharian vine peste Romania in urmatoarele doua zile. Totodata, precipitatiile vor face ca norul rosu sa se depuna pe sol.

Meteorologii atrag atenția că un val de praf saharian va cuprinde România în următoarele 48 de ore, susține România TV Acesta se va risipi abia de marți seara, mai susține sursa citată.

De altfel, tot de marți temperaturile vor începe să crească și vor ajunge până la 24 de grade Celsius. Ploile își vor mai face prezența în partea de vest și în nord vestul țării.

Meteorologii avertizează că vestul, centrul şi sudul Europei ar putea fi lovite de un nor de praf „extrem de dens” din Sahara, ce va afecta şi ţara noastră.

Praful saharian, provenind în principal din Algeria, ar putea ajungea deasupra unei mari părţi a Europei luni, fiind apoi împins de vânt spre nordul şi spre estul continentului.

Estimările meteorologilor de la Universitatea din Atena arată că norul de praf, descris drept „extrem de dens” poate să atingă chiar şi Marea Britanie şi Irlanda în nord şi Polonia în est, însă cele mai afectate vor fi ţările mediteraneene, potrivit Severe Weather.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: