• Bucuresti 4º C
  Baia Mare 8º C
  Brasov 5º C
  Cluj-Napoca 6º C
  Constanta 11º C
  Craiova 7º C
  Galati 4º C
  Iasi 6º C
  Suceava 9º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.7785 LEI
  1 USD = 4.3069 LEI
  1 GBP = 5.6554 LEI
  1 CHF = 4.3582 LEI
  1 HUF = 1.4461 LEI
  1 BGN = 2.4432 LEI
  1 JPY = 3.9667 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Vaccinurile ar putea fi introduse pe lista tratamentelor compensate

30 Septembrie, 15:52

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, a declarat, luni, că vaccinurile esențiale ar putea fi introduse în premieră pe lista tratamentelor compensate pentru toate categoriile de populație, informează B1.

vaccin

În prezent, vaccinurile sunt compensate doar pentru anumite categorii de populație.

Pentru ca acest lucru să fie aplicabil este nevoie de o schimbare a legislației, a precizat Ciurchea.

"Până ca vaccinarea să fie compensată, mai trebuie modificată legislația. Sigur că nu am nimic împotrivă. Susțin prevenția, susțin vaccinarea și nu am nimic împotrivă să fie decontat vaccinul, dar trebuie să modificăm legislația. Vaccinarea se adresează unor cohorte foarte mari", a declarat Vasile Ciurchea, prezent la o dezbatere pe tema vaccinării.

La rândul său, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, susține că aceste măsuri care privesc vaccinarea pot fi eficiente doar dacă sunt dublate de campanii de informare.

"Cu siguranță sunt niște pași pe care trebuie să îi facem, dar mai întâi trebuie să ne asigurăm că populația este suficient pregătită pentru ca atunci când se achiziționează vaccinuri, ele să fie folosite. Să nu uităm ce s-a întâmplat în anul 2008 cu vaccinul împotriva HPV”, a spus ministrul Sănătății.

În prezent, categoriile care beneficiază de vaccin anti-gripal gratuit sunt persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, pacienții cu boli cronice sau boli metabolice, copiii, bătrânii instituţionalizaţi, personalul medical și femeile însărcinate.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: