• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9449 LEI
  1 USD = 4.3614 LEI
  1 GBP = 5.9178 LEI
  1 CHF = 4.7821 LEI
  1 HUF = 1.3843 LEI
  1 BGN = 2.5283 LEI
  1 JPY = 3.8290 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

UPDATE Miniştrii propuşi în Guvernul Ciucă, audiaţi în comisiile parlamentare. Sorin Cîmpeanu, aviz favorabil

24 Noiembrie, 13:00

Miniştrii propuşi în Guvernul Ciucă, audiaţi în comisiile parlamentare

ciuca

UPDATE 12.14

Sorin Cîmpeanu a primit, miercuri, aviz pozitiv, din partea comisiilor de specialitate, pentru funcţia de ministru al Educaţiei.

S-au înregistrat 29 de voturi „pentru” şi trei împotrivă din partea membrilor Comisiilor pentru învăţământ ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

UPDATE 12.03

Cătălin Predoiu a primit, miercuri, aviz pozitiv pentru funcţia de ministru al Justiţiei din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului.

UPDATE 12.01

Adrian Câciu a primit aviz favorabil, miercuri, pentru funcţia de ministru al Finanţelor din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului.

S-au înregistrat 34 voturi „pentru”, 7 „împotrivă” şi o abţinere din totalul voturilor exprimate de membrii comisiilor de specialitate ale celor două Camere.

UPDATE 11.57

Predoiu: Nu putem asista cum interlopi afişează public averile dobândite ilicit

Cătălin Predoiu, propus pentru funcţia de ministru al Justiţiei, i-a îndemnat, miercuri, pe şefii parchetelor ”să-şi activeze echipele, să răstoarne dosarele pe masă şi să treacă mai serios la treabă”, pentru că „nu putem asista cum interlopi îşi afişează în spaţiul public averile dobândite ilicit”.

„La ora la care vorbim, asistăm la un trafic de persoane inimaginabil şi inacceptabil. România ocupă un loc ruşinos în ceea ce priveşte traficul de persoane în Europa şi acest lucru nu mai poate fi tolerat. Îi chem pe şefii parchetelor să-şi activeze echipele, să răstoarne dosarele pe masă, să lichideze stocurile şi să treacă mai serios la treabă, pentru că siguranţa cetăţenilor nu este de discutat”, a declarat Cătălin Predoiu la audierile din comisiile parlamentare de specialitate.

UPDATE 11.53

Cseke Attila a primit aviz pozitiv, miercuri, din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului, pentru un nou mandat de ministru al Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

UPDATE 11:45

Ministrul propus la Agricultură, Adrian Chesnoiu (PSD), a primit aviz pozitiv cu 24 de voturi pentru şi 6 voturi împotrivă.

El le-a spus parlamentarilor din comisiile de specialitate, că nu doreşte să vină cu speach-uri pregătite, lacrimogene, şi a arătat că agricultura din România este la un moment de răscruce: ”Nu vin în faţa dumneavoastră cu speach uri pregătite, lacrimogene, care au rămas la nivel de intenţii. Există demnitate, onoare şi responsabiliate, în orice funcţie de demnitate publică. Agricultura României este la un moment de răscruce, iar contextul internaţional este unul complicat”.

UPDATE 11:30

Eduard Novak a primit aviz pozitiv din partea Comisiilor reunite pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport din Camera Deputaţilor şi Senat pentru un nou mandat la conducerea noului minister al Sportului, rezultat în urma decuplării de portofoliul de tineret.

El a primit 17 voturi pentru şi 5 împotrivă, înregistrându-se totodată şi 3 abţineri.

UPDATE 11:00

Senatorul Lucian Romaşcanu a primit aviz pozitiv  din partea membrilor comisiilor de specialitate ale Parlamentului, pentru funcţia de ministru al Culturii.

El a adunat 15 voturi pentru numirea ca ministru, trei voturi împotrivă şi o abţinere din partea membrilor Comisiilor pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Ştire iniţială:

Miniştrii propuşi în Cabinetul Ciucă sunt audiaţi în comisiile parlamentare de specialitate miercuri, de la ora 10.00, fiecare dintre ei având alocate 45 de minute în comisii. Audierile urmează să se încheie după ora 17.00. Premierul desemnat Nicolae Ciucă a depus marţi la Parlament programul de guvernare şi lista miniştrilor coaliţiei PNL-PSD-UDMR. Votul pentru învestirea viitorului Executiv va avea loc joi, într-un plen reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, programat de la ora 10.00.

Primii care sunt programaţi la audieri sunt miniştrii propuşi la Cultură, Agricultură şi Sport, Lucian Romaşcanu, Adrian Chnesnoiu şi Carol Novak.

Ultimii audiaţi sunt cei propuşi la Apărare, Familie şi la Antreprenoriat şi Turism, Vasile Dîncu, Gabriela Firea şi Constantin Daniel Cadariu.

Programul audierilor în comisii poate fi accesat AICI.

„Am depus programul de guvernare al coaliţiei. El se bazează pe principiile de rezilienţă, stabilitate, transparenţă, echitate şi eficienţă. El are în centru cetăţeanul român”, a afirmat Nicolae Ciucă, marţi la Parlament.

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a precizat că „mai mult ca sigur că joi va fi şi depunerea jurământului”.

Cabinetul Ciucă va avea 20 de ministere, informează news.ro.

CE PREVEDE REGULAMENTUL ACTIVITĂŢILOR COMUNE ALE CAMEREI DEPUTAŢILOR ŞI SENATULUI REFERITOR LA AUDIERILE ÎN COMISII

– Fiecare candidat pentru funcţia de ministru, înscris în lista Guvernului, va fi audiat, în şedinţă comună, de către comisiile permanente ale celor două Camere al căror obiect de activitate corespunde sferei de competenţă a viitorului ministru.

– În urma audierii, comisiile vor întocmi un aviz comun consultativ, motivat, pe care îl vor prezenta candidatului pentru funcţia de prim-ministru. Respectivele avize vor fi depuse la cele două birouri permanente care dispun difuzarea lor deputaţilor şi senatorilor.

– Dacă, în urma audierii, un candidat pentru funcţia de ministru a primit aviz nefavorabil, prim-ministrul desemnat poate prezenta o nouă propunere sau poate să menţină propunerea iniţială. Dacă prim-ministrul desemnat a nominalizat o altă persoană pentru funcţia de ministru, respectiva persoană va fi audiată conform alineatelor precedente, iar votul pentru acordarea încrederii Guvernului se va da după depunerea unui nou aviz.

 

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: