• Bucuresti 7º C
  Baia Mare 3º C
  Brasov 6º C
  Cluj-Napoca 1º C
  Constanta 11º C
  Craiova 3º C
  Galati 7º C
  Iasi 1º C
  Suceava -3º C
  Timisoara 6º C
 • 1 EUR = 4.7081 LEI
  1 USD = 4.1377 LEI
  1 GBP = 5.3199 LEI
  1 CHF = 4.1501 LEI
  1 HUF = 1.4797 LEI
  1 BGN = 2.4073 LEI
  1 JPY = 3.7743 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Uniunea Veteranilor ai Războiului pentru Indepedență contestă Insigna de Onoare acordată lui Shor

03 Septembrie, 17:15

Președintele Uniunii Veteranilor ai Războiului pentru Indepedență spune că s-a autosesizat în legătură cu acordarea Insignei de Onoare pentru primarul de Orhei, Ilan Shor.

Cimbriciuc

Alexandru Cimbriciuc, scrie pe pagina sa de Facebook că „Consiliul Administrativ al Uniunii s-a autosesizat asupra ultimelor evenimente de la Orhei, cu implicarea veteranilor de război, inclusiv înmânarea insignei UNVRI unor personaje dubioase precum ar fi (Ilan Shor). Consiliul va examina legalitatea și modalitatea acordării distincției în conformitate cu Regulamentul Uniunii. Despre rezultatul examinării vom informa opinia publică. Consiliul Administrativ este îngrijorat despre cele întâmplate și își exprimă regretul său. Suntem alarmați de faptul implicării unor forțe politice în activitatea veteranilor și atragerea lor în jocurile politice”, scrie vicepreședintele PUN.

Amintim că, anterior, Ilan Shor i-a transmis lui Alexandru Cimbriciuc, vicepreședintele PUN, care este și liderul veteranilor din Soroca, că va decide el însuşi dacă va merge sau nu la Soroca și îi amintește acestuia că a fost membru PLDM. De cealaltă parte, Cimbriciuc îi lasă de înțeles lui Shor că în curând va ajunge lângă Vlad Filat.

În continuare Shor adaugă că nu cunoaște prea multe despre liderii actuali ai PUN, Traian Băsescu și Anatol Șalaru, și că urmează să le dea note celor doi procurorii din R. Moldova și România. Mai mult decât atât, primarul de Orhei spune că nu cunoaște „cu ce se ocupă la moment Cimbriciuc și că nu se poate expune asupra împuternicirilor pe care le are Cimbriciuc, dar ceva îi spune că în aceste împuterniciri nu se încadrează limitarea circulației lui Shor prin țară”.

La scurt timp vicepreșdintele PUN a scris pe pagina sa de Facebook că Administrația Publică Locală e obligată să aibă grijă de memorialele eroilor căzuți pe câmpul de luptă.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: