• Bucuresti 17º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 8º C
  Constanta 16º C
  Craiova 17º C
  Galati 14º C
  Iasi 13º C
  Suceava 9º C
  Timisoara 13º C
 • 1 EUR = 4.6670 LEI
  1 USD = 4.0662 LEI
  1 GBP = 5.2812 LEI
  1 CHF = 4.0897 LEI
  1 HUF = 1.4461 LEI
  1 BGN = 2.3862 LEI
  1 JPY = 3.6223 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Unirea se va regăsi în Constituția României. Consiliul Legislativ a avizat favorabil noul preambul

26 Iulie, 13:43

Inițiativa de modificare a Constituției, demarată de unioniști, a fost avizată favorabil de Consiliul Legislativ al României.

unire

Astfel, dreptul poporului român de a se reunifica pașnic, în concordanță cu Tratatul de la Helinki, ar putea fi prevăzut prin Legea fundamentală, se arată într-un comunicat al organizației unioniste Acțiunea 2012, relateaza deschide.md.

Conștienți că fiii și nepoții noștri trebuie să se bucure de un viitor de libertate și avuție, de șansele de împlinire pe care generațiile noastre nu le-au avut, într-un stat unificat, democratic, european și prosper, hotărâți să edificăm procesul de dezvoltare și afirmare a națiunii române, în concordanță cu istoria poporului nostru, cu normele de morală și de drept internațional în vigoare, prin reîntregirea neamului românesc pe cale pașnică, liber consimțită, fără niciun amestec din afară, pentru a munci împreună la realizarea și mulțumirea comună, alături de celelalte popoare ale Europei civilizate, adoptăm prezenta Constituție”, este preambulul pentru Constituția României propus de Alianța pentru Centenar.

Este un nou pas înainte făcut de mișcarea pentru unificarea malurilor de Prut. Mulțumesc mult juriștilor care ne-au ajutat să elaborăm corect preambulul. E timpul să insistăm în colectarea semnăturilor peste tot în lume odată cu publicarea în Monitorul Oficial și să insistăm ca prevederea să treacă rapid ceilalți pași legali acum, în Anul Centenarului”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Până în prezent au fost strânse peste 80.000 de semnături din totalul de 1 milion de semnături pe care și le-au propus să le colecteze organizatorii. Odată cu avizul favorabil, grupuri de inițiativă de strângere a semnăturilor se vor forma în fiecare localitate.

Citeste mai mult despre: centenar, Constitutie, Republica Moldova, Romania, unire
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: