• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.8738 LEI
  1 USD = 4.0148 LEI
  1 GBP = 5.5099 LEI
  1 CHF = 4.5251 LEI
  1 HUF = 1.3641 LEI
  1 BGN = 2.4919 LEI
  1 JPY = 3.8830 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Ungaria criticată dur pentru zidul anti-imigraţie

28 August, 23:33

Ungaria agravează problema traficului de persoane prin planul său de a ridica o barieră la granița cu Serbia împotriva valului de imigranți și de refugiați, a avertizat vineri Organizația Internațională pentru Migrații (OIM).

gard ungaria

Budapesta a construit un zid de 175 de kilometri la granita cu Serbia pentru a opri valul de refugiati, care intra pe teritoriul Ungariei in drum spre Occident.

Potrivit OIM, zilnic între 1.500 și 2.000 de persoane parcurg ruta care trece prin Grecia, Macedonia și Serbia, spre Ungaria, și există o "posibilitate reală" ca afluxul să crească la 3.000 de oameni.

"Ungaria agraveaza adevarata problema a traficantilor cu planul sau de a construi o bariera pentru a opri valul de imigranti si refugiati care ajung pe teritoriul ei. In opinia noastra, zidul ofera un ajutor nesperat traficantilor. Daca creezi o bariera, traficantii pur si simplu vor cere mai multi bani de la refugiatii pe care ii transporta peste granita pentru a ocoli bariera", a declarat purtătorul de cuvânt al OIM, Joel Millman, într-un briefing de presă la Geneva, citat de Agerpres.

"Statele procedează așa tot timpul pentru a face pe plac unui electorat național — pare dur, pare proactiv, pare că iei în serios preocupările oamenilor că există prea mulți imigranți. Așa încât (aceste state) construiesc un zid. Avem decenii de experiență care ne arată că aceasta nu a rezolvat problema, așa cum o percepeau ele", a mai subliniat purtătorul de cuvânt.

Ungaria vrea sa impuna noi masuri legislative pentru a opri presiunea din zona frontierei, printre masurile propuse de catre parlamentarul Fidesz, Gergely Gulyas, este si folosirea armatei la granita cu Serbia. Noua legislatie, propusa de partidul de guvernamant si care ar putea sa intre in vigoare de la mijlocul lunii septembrie, implica zone speciale de tranzit la granita cu Serbia, sanctiuni mai dure pentru trecerea ilegala a frontierei, dar si pentru avarierea zidului.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: