• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9449 LEI
  1 USD = 4.3614 LEI
  1 GBP = 5.9178 LEI
  1 CHF = 4.7821 LEI
  1 HUF = 1.3843 LEI
  1 BGN = 2.5283 LEI
  1 JPY = 3.8290 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Un vaccin anti-coronavirus produs în China, eficient pe maimuțe. Testele pe oameni au început în 16 aprilie

27 Aprilie, 13:39

China anunță primul vaccin anti-coronavirus care a dat rezultate pe maimuțe și pe care acum îl testează pe oameni. Este vorba despre un vaccin care utilizează agenţi patogeni inerţi ai virusului care a declanşat pandemia de COVID-19.

vaccin

Vaccinul anti-coronavirus s-a dovedit eficient pe maimuțe. Se fac teste și pe oameni.

Un laborator chinez a decis vaccinarea a opt maimuțe, patru cu dozaj mare, restul cu cu doze mai mici. La trei săptămâni după ce au fost vaccinate, maimuțele au fost contaminate cu noul coronavirus pe cale artificială, arată studiul publicat de gigantul farmaceutic Sinovac Biotech, potrivit sciencemag.org.

În studiul publicat la data de 19 aprilie se arată că, la o săptămână după infectare, maimuțele care au primit o doză mare de vaccin nu prezentau nicio urmă detectabilă a coronavirusului în plămâni. În schimb, cele vaccinate cu un dozaj slab au prezentat o creştere a sarcinii virale în organism, dar au reuşit cu toate acestea să facă faţă COVID-19.

Se fac teste pe oameni cu vaccinul anti-coronavirus descoperit de chinezi

Aceste rezultate spectaculoase obținute pe maimuțe, i-au făcut pe experți să aibă încredere că vaccinul anti-coronavirus va fi la fel de eficient și în cazul oamenilor. Astfel, Sinovac Biotech a demarat în data de 16 aprilie teste pe oameni, potrivit B1.

Acesta nu este singrul vaccin anti-coronavirus testat pe oameni în China. Amintim că autorităţile de la Beijing au aprobat alte două vaccinuri experimentale. Acestea au fost lansate de Şcoala militară de ştiinţe medicale şi grupul de biotehnologie CanSino și de Institutul de produse biologice şi Institutul de virusologie din Wuhan.

Părerile virusologilor internaționali despre vaccinul anti-coronavirus al Chinei

Virusologul Florian Krammer de la Facultatea de medicină Icahn din New York a scris pe Twitter că studiul chinez reprezeintă primele date pre-clinice serioase pe care le văd despre un vaccin experimental.

Totodată, specialista în imunologie Lucy Walker de la University College din Londra a declarat că trebuie de aflat cât durează protecția omului în fața coronavirusului după vaccinare.

"Chestiunea care se pune este aceea de a şti dacă această protecţie durează mult timp", a spus Walker.

În lume este o cursă contracronometru pentru descoperirea unui vaccin-anticoronavirus

Zeci de laboratoare din mai multe țări se străduiesc să găsească un vaccin anti-coronavirus. Elveția, Germania, SUA, China sunt doar câteva dintre țările care fac teste cu vaccinuri anti-coronavirus.

Rezultatele lor vor trebui să facă obiectul unei analize a unui comitet de experţi înainte de a fi validate de comunitatea ştiinţifică. Astfel, cel mai probabil, un vaccin anti-coronavirus va fi pe piață anul viitor.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), alte șase vaccinuri sunt testate pe oameni începând cu data de 23 aprilie, iar alte 77 sut în curs de dezvoltare. Marea majoritate a acestor vaccinuri utilizează instrumentele moderne de inginerie genetică — numai patru se bazează pe tehnologia demodată de inactivare — dar experții spun că ce contează în cele din urmă este ca vaccinul să fie sigur și eficient, nu cum este realizat.

Bilanțul îmbolnăvirilor cu COVID-19 în lume

De la declanșarea pandemiei de coronavirus, în urmă cu aproximativ cinci luni, în China, în lume s-au îmbolnăvit de COVID-19 peste 3 milioane de oameni. Dintre aceștia, aproape 900.000 s-au vindecat și au fost externați.

Totodată, peste 200.000 de persoane de pe întreg globul au decedat ca urmare a infectării cu noul coronavirus, potrivit worlddometers.info. De asemenea, în secțiile de terapie intensivă ale spitalelor de pe glob sunt aproape 57.000 de pacienți confirmați pozitiv cu COVID-19.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: