• Bucuresti 25º C
  Baia Mare 20º C
  Brasov 21º C
  Cluj-Napoca 20º C
  Constanta 22º C
  Craiova 26º C
  Galati 25º C
  Iasi 24º C
  Suceava 20º C
  Timisoara 26º C
 • 1 EUR = 4.8398 LEI
  1 USD = 4.3112 LEI
  1 GBP = 5.4325 LEI
  1 CHF = 4.4819 LEI
  1 HUF = 1.3998 LEI
  1 BGN = 2.4745 LEI
  1 JPY = 3.9648 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Un sindicat din învăţământ cere ca Bacalaureatul şi Evaluarea Naţională să nu mai aibă loc în acest an

04 Mai, 15:44

Membrii unui sindicat din învăţământul preuniversitar cer ca examenele de Bacalaureat şi de Evaluare Naţională să nu fie organizate anul acesta. Potrivit acestora, nu există condiţii de siguranţă pentru elevi, iar riscul de infectare va fi foarte ridicat.

scoala

Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) Iaşi consideră că examenele de Bacalaureat şi Evaluare Naţională nu pot fi organizate în condiţii de siguranţă. Membrii USLIP Iaşi propun echivalarea celor două examene cu media anilor de studii.

USLIP IAŞI îşi menţine cu fermitate punctul de vedere că Examenele de Bacalaureat şi Evaluare Naţională nu pot fi organizate în condiţii de siguranţă deoarece riscul de infectare va fi foarte ridicat”, anunţă organizaţia sindicală.

Conform sindicaliştilor, există numeroase mesaje de îngrijorare profundă din partea părinţilor, elevilor şi cadrelor didactice cu privire la acest aspect, potrivit Adevarul.

Credem că mai este timp pentru a se decide o manieră sigură de a parcurge Bacalaureatul şi Evaluarea Naţională printr-o procedură pe care am înaintat-o deja în spaţiul public. Punctul nostru de vedere este că echivalarea cu media anilor de studii a celor două examene este în acest moment unica opţiune fezabilă de a ieşi din această dilemă”, au adăugat membrii USLIP Iaşi.

Sunt voci care susţin acest lucru şi sunt voci ale părinţilor şi elevilor care susţin tocmai că nu trebuie să renunţăm la aceste examene naţionale, mai ales la Evaluarea Naţională. Am primit la minister numeroase petiţii în sensul acesta. Ştiţi foarte bine că admiterea la liceu se realizează tocmai pe baza mediei de la Evaluarea Naţională şi 20% contează şi mediile din gimnaziu. Dacă facem o ierarhie în sensul acesta, vom vedea că acei copii care susţin Evaluarea Naţională sunt avantajaţi pe baza mediilor din V-VIII. Dar trebuie să ascultăm toate vocile şi să luăm decizia care este cea mai bună şi în favoarea elevilor. Decizia este luată. Examenul de Evaluare Naţională începe pe data 15 iunie şi Bacalaureatul pe 22 iunie”, a explicat Monica Anisie.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: