• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9484 LEI
  1 USD = 4.2646 LEI
  1 GBP = 5.8523 LEI
  1 CHF = 4.6171 LEI
  1 HUF = 1.3760 LEI
  1 BGN = 2.5301 LEI
  1 JPY = 3.7293 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Un nou pelerinaj la moaşte, organizat în weekend, în Capitală

06 Noiembrie, 16:44

Sărbătoarea Sfântului Nectarie va începe sâmbătă, cu două zile înainte de hram, la Mănăstirea Radu-Vodă din Bucureşti, credincioşii fiind îndemnaţi să respecte hotărârile autorităţilor cu privire la purtarea măştii de protecţie şi păstrarea distanţei fizice, în condiţiile în care România a depăşit pragul de 10.000 de infectări.

moaste paraschiva

Potrivit ultimelor date ale GCS, în Bucureşti au fost înregistrare 629 de noi infectări cu SARS-CoV-2, iar rata de incidenţă este de 4,5 cazuri la mia de locuritori. Chiar şi aşa, racla cu moaştele Sf. Ierarh Nectarie va fi scoasă din biserica sâmbătă, la ora 11:00, şi va fi aşezată în baldachin spre închinare până luni, 9 noiembrie, la ora 22:00, după slujba Privegherii, scrie Click.ro.

Alături de moaştele Sfântului Nectarie vor fi aşezate, că de obicei, cele ale Sfântului Efrem cel Nou din patrimoniul mănăstirii. „Având în vedere contextul social actual şi dorind o bună rânduiala a sărbătorii va îndemnăm să va închinaţi sfintelor moaşte atât în zilele precedente sărbătorii, cât şi după. Îndemnăm credincioşii să respecte hotărârile autorităţilor de stat cu privire la purtarea măştii de protecţie şi păstrarea distanţei fizice”, transmit reprezentanţii aşezământului monahal, citaţi de Agenţia Basilica a Patriarhiei Române.

Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina, numit Taumaturgul pentru vindecările miraculoase, îndeosebi de cancer, care s-au săvârşit pentru cei care s-au închinat cu credinţă sfintelor sale moaşte, este unul din cei mai iubiţi sfinţi din Grecia, dar nu numai. Prăznuit pe 9 noiembrie şi considerat făcător de minuni încă din timpul vieţii, Sfântul Nectarie a fost preaslăvit şi cu darul facerii de minuni. Pentru nenumăratele minuni pe care le-a făcut şi încă le mai face Dumnezeu, a fost numit "Taumaturgul", adică "Vindecătorul".

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: