• Bucuresti 18º C
  Baia Mare 16º C
  Brasov 14º C
  Cluj-Napoca 16º C
  Constanta 22º C
  Craiova 16º C
  Galati 18º C
  Iasi 19º C
  Suceava 17º C
  Timisoara 16º C
 • 1 EUR = 4.8698 LEI
  1 USD = 4.1617 LEI
  1 GBP = 5.3406 LEI
  1 CHF = 4.5043 LEI
  1 HUF = 1.3330 LEI
  1 BGN = 2.4899 LEI
  1 JPY = 3.9382 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Un nou ministru în cabinetul Dăncilă

06 Martie, 21:36

Cancelaria Primului Ministru va avea în componenţă, pe lângă şeful acesteia, cu rang de ministru, mai mulţi secretari de stat şi consilieri de stat, precum şi pe directorul de cabinet al premierului.

vghvh

În cadrul acestei structuri va funcţiona şi un consiliu ştiinţific, compus din 7 membri neremuneraţi, personalităţi reprezentative ale mediului academic, ştiinţific şi neguvernamental. Cancelaria va avea atribuţii în principal în domeniul comunicării şi al relaţiilor cu presa şi în implementarea politicilor şi stabilirea obiectivelor în domeniul relaţiilor internaţionale, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit unei decizii a premierului Viorica Dăncilă, publicată miercuri în Monitorul Oficial, Cancelaria Primului Ministru este condusă de şeful cancelariei, cu rang de ministru, iar în această structură îşi desfăşoară activitatea unul sau mai mulţi secretari de stat şi consilieri de stat, precum şi directorul de cabinet al premierului.

Cancelaria va avea trei atribuţii principale.

Prima este cea de comunicare li relaţie cu presa, asigurând şi coordonând „producerea integrată şi unitară a mesajului public guvernamental” şi „răspândirea informaţiilor publice prin toate mijloacele de comunicare”. În acest scop, va organiza conferinţe de presă săptămânal sau ori de câte ori este nevoie. De asemenea, se va ocupa de acreditarea jurnaliştilor şi va gestiona crizele de comunicare.

În al doilea rând, cancelaria va contribui, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe, la „implementarea politicilor şi stabilirea obiectivelor în domeniul relaţiilor internaţionale, potrivit programului de guvernare şi obligaţiilor ce derivă din strategiile naţionale şi din instrumentele internaţionale la care România este parte”.

În acest sens, printre altele, cancelaria va menţine legături cu ambasadele străine în România şi cu organismele internaţionale reprezentate în ţară, „în scopul informării acestora, împreună cu MAE, asupra aspectelor care privesc domeniile de activitate a Guvernului”.

Cea de a treia atribuţie a cancelariei este de a asigura, împreună cu Secretariatul General al Guvernului, buna desfăşurare a relaţiei cu Parlamentul în domeniul de activitate.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: