• Bucuresti -1º C
  Baia Mare -2º C
  Brasov -6º C
  Cluj-Napoca -2º C
  Constanta -2º C
  Craiova -3º C
  Galati -3º C
  Iasi -2º C
  Suceava -2º C
  Timisoara 1º C
 • 1 EUR = 4.7619 LEI
  1 USD = 4.1988 LEI
  1 GBP = 5.4653 LEI
  1 CHF = 4.1953 LEI
  1 HUF = 1.4983 LEI
  1 BGN = 2.4348 LEI
  1 JPY = 3.7869 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Un interpret din Chișinău a fost reținut pentru afaceri cu droguri. Cine este el?

09 Iulie, 12:04

Patru bărbați, membrii unui grup infracțional, cu vârstele cuprinse între 20 și 50 de ani, domiciliați în mun. Chișinău și raionul Călărași, sunt cercetați penal pentru comercializarea drogurilor în cantități mari. Unul dintre suspecți este cunoscut ca interpret de rap în Republica Moldova.

interpret

Sursele Deschide.MD spun că este vorba despre Dmitri Rodideal, cu nume de scenă „BAX-Di”.

Activitatea grupului a fost monitorizată timp de patru luni de ofițerii Direcției antidrog a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu procurorii Procuraturii mun. Chișinău, Oficiul principal, și ofițerii de urmărire penală a DP mun. Chișinău. Ca urmare a investigației, forțele de ordine au stabilit că membrii grupării comercializau pe teritoriul mun. Chișinău droguri de tip hașiș și marijuana.

Totodată,  a fost infiltrat un agent de investigație sub acoperire, fiind efectuate achiziții de control și procurate droguri de la suspecți.

Astfel, la 3 - 4 iulie, curent, în urma acțiunilor de urmărire penală și măsurilor speciale de investigații, suspecții au fost reținuți în momentul comercializării drogurilor consumatorilor.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate la domiciliile suspecților din mun. Chișinău și r-nul Călărași, polițiștii au depistat și ridicat peste 200 gr. de hașiș, un pistol pneumatic, mijloace bănești în sumă de 24 000 lei, două aparate artizanale pentru consum de droguri, un cântar electronic la scara mică, de asemenea a fost ridicat și un automobil al unui suspect.

Valoarea drogurilor sechestrate se estimează la aproximativ 40 000 lei.

Toate persoanele au fost reținute pe un termen de 72 de ore. În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 217/1 alin.4 din Codul Penal al RM. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Actualmente se întreprind acțiuni pentru identificarea altor persoane implicate în schema de comercializare a drogurilor.

Acțiunile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii cu Destinație Specială „Fulger”.

Vom preciza că una dintre piesele interpretului BAX-Di („На*уй Законы”, traducere: „La naiba cu legea”) este despre sfidarea legii, iar versurile ei conțin înjurii în adresa organelor de drept.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: