• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9490 LEI
  1 USD = 4.3853 LEI
  1 GBP = 5.8544 LEI
  1 CHF = 4.7366 LEI
  1 HUF = 1.3432 LEI
  1 BGN = 2.5304 LEI
  1 JPY = 3.8663 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Un grup de 15 persoane -cetăţeni români şi membri ai acestora care sunt cetăţeni sirieni, repatriaţi din Siria

07 August, 14:14

Un grup format din 15 persoane - cetăţeni români şi membri de familie ai acestora, cetăţeni sirieni - a fost repatriat din Siria, prin Turcia, miercuri, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) transmis AGERPRES.

MAE

Repatrierea a fost realizată, arată sursa citată, cu sprijinul Ambasadelor României la Damasc, Ankara, a Consulatului General al României la Istanbul şi a Consulului onorific al României la Iskenderun.

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Ankara, a întreprins demersuri pe lângă autorităţile turce pentru facilitarea intrării grupului în Turcia şi pentru asigurarea cazării cetăţenilor români şi a membrilor de familie.

Demersurile au fost desfăşurate sub coordonarea Departamentului Consular din cadrul MAE, precum şi cu avizul autorităţilor române competente în materie. Misiunea diplomatică română la Ankara a emis şi documentele de călătorie pentru cetăţenii români şi a menţinut dialogul în permanenţă cu aceştia.

Grupul format din cele 15 persoane a părăsit Siria luni, pe cale terestră către Turcia, de unde şi-au continuat deplasarea spre România, pe ruta Hatay - Istanbul - Bucureşti.

"Pe toată durata perioadei în care s-au aflat în compania reprezentanţilor misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare ale României, cetăţenilor români şi membrilor de familie li s-a acordat tot sprijinul necesar în materia asistenţei şi protecţiei consulare", subliniază MAE.

Ministerul român arată că a suportat în întregime costurile aferente procedurilor de repatriere, respectiv transportul aerian internaţional şi intern, cel rutier şi cazarea.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: