• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.8746 LEI
  1 USD = 4.0195 LEI
  1 GBP = 5.4869 LEI
  1 CHF = 4.5190 LEI
  1 HUF = 1.3592 LEI
  1 BGN = 2.4923 LEI
  1 JPY = 3.8726 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Ultimul cap al mafiei ruse din SUA a dormit o noapte la Aeroportul Internațional Chișinău

31 Ianuarie, 11:13

Un ultim mare cap al vechii mafii ruse din New York și-a petrecut noaptea de marți spre miercuri pe Aeropotul Internațional din Chișinău, autoritățile moldovene interzicându-i pătrunderea în țară. Este vorba de Boris Nayfeld, "cel mai notoriu mafiot", potrivit presei internaționale.

Nayfeld

Surse ale portalului Deschide.MD, care au solicitat să le fie păstrat anonimatul, ne-au comunicat că lui Boris Nayfeld, un bărbat în vârstă de aproximativ 70 de ani, cetățean al SUA, i s-a interzis în seara zilei de marți să pătrundă pe teriotriul RM.

Nayfeld a sosit pe Aeroportul Internațional Chișinău cu o cursă aeriană de la Moscova. După ce polițiștii de frontieră i-au fi verificat actele, lui Nayfeld i s-a interzia să intre pe teriotriul RM și a fost, ca atare, întors înapoi la Moscova.

Sursele ne-au mai spus că, în timpul verificării actelor, întrebat de polițiștii de frontieră despre scopul vizitei sale în Republica Moldova, Nayfeld ar fi declarat: „Am venit să beau vin”.

”Acesta era însoțit de încă doi bărbați ruși, unul cu cetățenie austriacă, care au intervenit imediat când Nayfeld a fost luat la întrebări. Cei trei nu au putut comunica scopul vizitei, dar nici la cine au venit în ospeție, iar din acest motiv au primit interdicția de a intra pe teritoriul Republicii Moldova și au fost întorși la Moscova. Cei trei și-au petrecut noaptea în zona neutră de pe AIC, iar dimineață au decolat spre Federația Rusă”, au precizat sursele noastre.

Cine este Boris Nayfeld și care sunt legăturile sale cu mafia rusă din SUA?

După un search pe Google, am reușit să aflăm că este vorba despre un personaj cu o impresionantă experiență criminală, a cărui viață pare a fi inspirată din filmele cu gangsteri, fiind caracterizat de Associated Press ca unul dintre cei mai notorii capi ai mafiei ruse din SUA, oar în alte surse fiind numit chiar ultimul cap al vechii mafiei rusești, care a terorizat orașele din SUA în ultimii ani ai secolului XX.

Boris Nayfeld poses for a picture at the Russian Baths in the Brooklyn borough of New York, Thursday, Jan. 18, 2018. New York's most notorious living Russian mobster wants to go back to the motherland. Recently released from his third stint in prison, this time for his role in a murder-for-hire plot turned extortion attempt, Nayfeld is divorced, broke and discouraged about his job prospects. (AP Photo/Seth Wenig)

Boris Nayfeld poses for a picture at the Russian Baths in the Brooklyn borough of New York, Thursday, Jan. 18, 2018. New York's most notorious living Russian mobster wants to go back to the motherland. Recently released from his third stint in prison, this time for his role in a murder-for-hire plot turned extortion attempt, Nayfeld is divorced, broke and discouraged about his job prospects. (AP Photo/Seth Wenig)

Nayfeld a venit în SUA din Bielorusia cu un val de emigranți evrei din URSS, în anii 70, care ar fi spus că astfel a încercat să scape de persecuția religioasă, însă, din lipsă de bani, acesta s-a infiltrat în lumea interlopă americană. De-a lungul carierei sale, Nayfeld, cunoscut și ca  „Biba”, a stat de trei ori la pușcărie, fiind condamnat pentru fraude economice, contrabandă cu tutun și heroină pe cale maritimă, din Thailanda.

Presa americană scrie că, în anul 1986, Nayfeld ar fi fost implicat într-o reglare de conturi cu focuri de armă, soldată cu uciderea unui prieten de al său, interlopul rus Elia Zeltzer, iar în cinstea acestuia Nayfeld și-ar fi botezat fiul.

Nayfeld a supraviețuit unui atentat cu bombă, iar în anul 1997 a figurat într-un raport al serviciilor secrete americane ca „organizator al mai multor rețele de trafic cu droguri”.

În același articol scrie că în anul 1985 Nayfel ar fi fost implicat în asasinarea capului mafiei ruse, Evsei Agron, după moartea căruia Nayfeld a servit drept gardă de corp și șofer pentru următorul cap al mafiei ruse, Marat Balagula.

(Evsei Argon)

Nayfeld a fost reținut de autoritățile americane în anul 1994, iar până anul trecut a fost ținut în pușcăriile de peste ocean.

Ulterior, când a fost eliberat, acesta a declarat că vrea să revină în patria sa, ca să înceapă o viață nouă, după ce în SUA, în timpul detenției, și-a pierdut soția, averile, și că nimic nu-l mai ține acolo.

În interviul acordat celor de la AP, Nayfeld a zis că nu regretă nimic din trecutul său criminal și, dacă ar putea să-și ia de la capăt, ar face la fel.

Nu cunoaștem care ar fi fost scopul vizitei lui Nayfeld la Chișinău, însă sursele noastre au ținut să menționeze că acesta a nimerit în vizorul polițiștilor de frontieră întâmplător, fără a fi existat vreo informație operativă despre vizita acestuia la Chișinău.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: