• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9491 LEI
  1 USD = 4.3869 LEI
  1 GBP = 5.8407 LEI
  1 CHF = 4.7398 LEI
  1 HUF = 1.3444 LEI
  1 BGN = 2.5304 LEI
  1 JPY = 3.8469 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Turiştii care vor vizita Parcul Natural Bucegi vor trebui să plătească 5 lei pe sezon

16 Octombrie, 18:52

Inițiativa aparține conducerii parcului

bucegi

Turiştii care vor vizita Parcul Natural Bucegi vor trebui să achite ”un tarif de vizitare” de 5 lei pe sezon, a anunţat conducerea parcului, banii urmând să fie folosiţi în diverse scopuri, de la igienizare la amenajarea potecilor şi acţiuni de informare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Turiştii care vor intra în Parcul Natural Bucegi vor plăti ”un tarif de vizitare” de 5 lei pe sezon, iniţiativa aparţinând conducerii parcului, care spune că există o lege care permite introducerea unui astfel de tarif.

”Următoarea activitate pe care ne propunem să o rezolvăm este aceea de a stabili un sistem de colectare a tarifului de vizitare a Parcului Natural Bucegi. Acest tarif de vizitare există, el este stabilit conform Legii ariilor protejate, dar având în vedere că Bucegiul este una dintre cele mai accesibile arii protejate, acest tarif de vizitare este foarte greu de colectat”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX directorul Parcului Natural Bucegi, Horia Iuncu.

El a precizat că este vorba despre o ”sumă modică”, de 5 lei pe sezon, şi va fi plătită o dată pentru sezonul de vară şi o dată pentru sezonul de iarnă, banii urmând să fie folosiţi pentru igienizarea muntelui, colectarea şi evacuarea gunoiului, întreţinerea traseelor, întreţinerea centrului de vizitare şi pentru ”acţiuni de conştientizare publică”.

Citeste mai mult despre: Bucegi, turisti
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: