• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9243 LEI
  1 USD = 4.1120 LEI
  1 GBP = 5.6647 LEI
  1 CHF = 4.4730 LEI
  1 HUF = 1.3647 LEI
  1 BGN = 2.5177 LEI
  1 JPY = 3.7785 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Turcan: Ministerul Educaţiei să reacţioneze faţă "dublul standard" la adminterea în universităţi

14 August, 16:39

raluca-turcan

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan a afirmat miercuri că Ministerul Educaţiei trebuie să ia atitudine faţă de faptul că unele universităţi sunt tentate să îşi crească numărul de studenţi la toamnă eliminând condiţia ca aceştia să mai dea examen de admitere. 

„Universităţile trebuie să asigure acelaşi regim de evaluare elevilor, indiferent de momentul susţinerii Bacalaureatului. Altfel, se girează, cu fiecare generație, degradarea continuă a învăţământului superior românesc”, a susţinut democrat-liberala într-o postare pe blog.

Vicepreşedintele PDL a menţionat că unele universităţi, care nu şi-au ocupate toate locurile prin concurs de admitere, vor să-şi crească numărul de studenţi la toamnă fără ca aceştia să mai dea examen.  

„Aceste instituţii sunt tentate să-şi crească numărul de studenți în toamnă doar cu diploma de bacalaureat. Acest fapt duce la un regim discriminatoriu al evaluării elevilor, la coborârea ştachetei, la un dublu standard, cu consecinţă directă asupra performanţei”, a punctat ea.

Raluca Turcan a mai spus că „universităţile îşi asumă această procedură şi pe locurile bugetate de la stat, ceea ce duce la acceptarea pe băncile facultăţilor a unor tineri mai slab pregătiţi, doar pentru a primi finanțare. Acesta este un semn clar de slăbiciune şi o risipă a banului public”.

Citeste mai mult despre: admitere, educatie, sesiune, Turcan
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: