• Bucuresti 17º C
  Baia Mare 13º C
  Brasov 12º C
  Cluj-Napoca 12º C
  Constanta 10º C
  Craiova 14º C
  Galati 15º C
  Iasi 16º C
  Suceava 15º C
  Timisoara 16º C
 • 1 EUR = 4.8288 LEI
  1 USD = 4.4163 LEI
  1 GBP = 5.4966 LEI
  1 CHF = 4.5682 LEI
  1 HUF = 1.3438 LEI
  1 BGN = 2.4690 LEI
  1 JPY = 4.1159 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Tudorel Toader: "Voinţa premierului este decisivă în privinţa remanierii"

18 Aprilie, 10:51

Premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Tudorel Toader s-au întâlnit, joi dimineaţă, la Palatul Victoria.

toader

În cadrul întâlnirii, premierul Viorica Dăncilă i-a cerut demisia lui Tudorel Toader, susţin surse politice citate de stiripesurse.ro, iar Tudorel Toader ar fi promis că va acționa în consecință. Între timp, preşedintele Klaus Iohannis a primit propunerile premierului Dancila. Anterior întâlnirii de la Palatul Victoria, Tudorel Toader a declarat că va prezenta românilor adevăratele motive care au dus la înlăturarea sa de la Ministerul Justiției. Toader lasă ministerul pe un butoi de pulbere. Procedura de selecţie a unui nou procuror şef al parchetului general rămâne în aer, iar, la DNA, Călin Nistor îşi va prelungi mandatul interimar până când noul ministru îşi va prelua funcţia.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, este aşteptat să-l anunţe pe premier dacă îşi dă sau nu demisia, după ce miercuri PSD i-a retras sprijinul politic.

Tudorel Toader a explicat că a discutat aseară cu premierul Viorica Dăncilă, cea care nu i-a cerut să demisioneze, dar din moment ce au fost trimise propunerile noilor miniștrii la Cotroceni, demisia lui rămâne fără obiect.

"La momentul în care am stabilit că voi merge la 9.30, nu se trimiseseră la Cotroceni propunerile. Eu nu pot să vă cer demisia, dumneavoastră apreciați, vă gândiți și mă anunțați. Am văzut și eu unele exprimări, ieri, dar dacă a trimis propunerile, demisia mea rămâne fără obiect.

Premierul are rolul decisiv în procedura de revocare/numire a unui ministru. Eu am deplina convingere că Guvernul României nu aparține nici președintelui, nici Parlamentului. Bineînțeles, primești voul de încredere în Parlament, dar convingerea mea este că voința primului ministru nu că primează, este decisivă în privința remanierii.", a declarat Tudorel Toader.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: