• Bucuresti 32º C
  Baia Mare 32º C
  Brasov 28º C
  Cluj-Napoca 32º C
  Constanta 30º C
  Craiova 30º C
  Galati 32º C
  Iasi 34º C
  Suceava 31º C
  Timisoara 33º C
 • 1 EUR = 4.7228 LEI
  1 USD = 4.1899 LEI
  1 GBP = 5.3006 LEI
  1 CHF = 4.2095 LEI
  1 HUF = 1.4679 LEI
  1 BGN = 2.4147 LEI
  1 JPY = 3.8726 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Tudor Meleșcanu: R. Moldova este prioritatea României în timpul președinției la Consiliului UE

17 Ianuarie, 13:06

Republica Moldova este prioritatea României pe durata președinției la Consiliului Uniunii Europene. Declarația a fost făcută de ministrul de Externe de la București Teodor Meleșcanuîn cadrul unei conferințe comune cu omologul să de la Chișinău Tudor Ulianovschi.

melescanu

Diplomatul român a remarcat că până acum România a fost un avocat al Republicii Moldova la UE și că acest lucru nu se va schimba în continuare.

„Acum am preluat președinția Consiliului Europei într-un an care are o semnificație aparte, pentru că se împlinesc 10 ani de la lansarea parteneriatului estic și cinci ani de la liberalizarea regimului de vize. Credem că trebuie să maturizăm relația dintre UE și Republica Moldova și să mergem la amplificarea acesteia. Republica Moldova este una din prioritățile majore ale României în perioada președinției Consiliului Europei”, a declarat Meleșcanu.

Ministrul a adăugat că i-a mai adus la cunoștință omologului său că Republica Moldova trebuie să-și îndeplinească obligațiunile asumate în fața UE iar de cealaltă parte UE să-și respecte angajamentele la rându-i pentru ca R. Moldova să poată implementa reformele asumate.

Meleșcanu a mai spus că până acum România a demonstrat că este un adevărat prieten al R. Moldova și cetățenilor ei, exemplificând multitudinea de proiecte sociale damarate cum ar fi: renovarea grădinițelor, autobuze școlare, interconectarea sistemului de gaze naturale dar și cel energetică care urmează să aibă loc

„Am folosit prilejul vizitei la Chișinău pentru a consolida prezența investițională în acest teritoriu. Prezența Transgaz în R. Moldova dă de fapt o doză de încredere și pentru alți investitori români”, a adăugat oficialul.

Tudor Meleșcanu se află în R. Moldova la invitația Ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi. Vizita are loc în ziua în care este marcată Ziua profesională a Diplomatului, drept pentru care ministrul de Externe din România a fost decorat cu medalia „Meritul Diplomatic” clasa I.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: