• Bucuresti 2º C
  Baia Mare 7º C
  Brasov 3º C
  Cluj-Napoca 6º C
  Constanta 5º C
  Craiova 2º C
  Galati 3º C
  Iasi 2º C
  Suceava -1º C
  Timisoara 6º C
 • 1 EUR = 4.6623 LEI
  1 USD = 3.7780 LEI
  1 GBP = 5.2861 LEI
  1 CHF = 4.0408 LEI
  1 HUF = 1.4946 LEI
  1 BGN = 2.3838 LEI
  1 JPY = 3.5246 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Trump vrea sa suplimenteze bugetul Pentagonului

27 Februarie, 22:04

Preşedintele SUA, Donald Trump, vrea să suplimenteze cu până la 54 de miliarde de dolari cheltuielile pentru apărare în bugetul din 2018, ceea ce reprezintă o creştere masivă de 9% faţă de actualul buget al Apărării.

trump

În schimb, liderul de la Casa Albă propune tăieri masive pentru programele de asistenţă internaţională şi pentru fondurile destinate protecţiei Mediului, informează News.ro.

„Acest buget va fi unul al siguranţei publice şi securităţii”, a declarat Donald Trump la o întâlnire bipartizană a guvernatorilor americani la Casa Albă.

De asemenea, miliardarul american a explicat că „programele cu o prioritate mai redusă şi majoritatea agenţiilor federale” se vor confrunta cu o reducere a fondurilor alocate ca urmare a creşterii bugetului pentru Apărare.

Respectivele tăieri de fonduri vor viza „programele neautorizate” şi acele agenţii unde „există o dublare a muncii”.

Cele mai afectate de aceste tăieri vor fi programele de asistenţă internaţională, care reprezintă aproximativ 1% din bugetul federal şi include o serie de operaţiuni privind implementarea unor politici de securitate în ţările sărace ale lumii. Însă, este puţin probabil ca doar tăierile din programele de asistenţă internaţională să economisească cele 54 de miliarde de dolari, care vor fi transferate Pentagonului.

Statele Unite se aşteaptă ca alte ţări ale lumii să completeze tăierile de fonduri pentru programele de asistenţă internaţională, întrucât a existat destulă generozitate în ultimii ani din partea americanilor.

Citeste mai mult despre: buget, pentagon, Trump
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: