• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9459 LEI
  1 USD = 4.4424 LEI
  1 GBP = 5.9485 LEI
  1 CHF = 4.7699 LEI
  1 HUF = 1.3817 LEI
  1 BGN = 2.5288 LEI
  1 JPY = 3.8437 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Tranzacțiile prin care Hidroelectrica intră pe piața energiei eoliene, aprobate de Consiliul Concurenței

08 Februarie, 13:54

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care Societatea de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale Hidroelectrica S.A. a preluat companiile Crucea Wind Farm și Steag Energie Romania, potrivit unui comunicat al instituției.

hidroelectrica

Prin aceste tranzacții încheiate săptămâna trecută Hidroelectrica intră pe piața producției de energie eoliană. Totodată, sunt primele achiziții făcute de Hidroelectrica în ultimele decenii.

Hidroelectrica este unul din principalii producători și furnizori de energie din România și este controlat de statul român, prin Ministerul Energiei.

Activitatea principală a Crucea Wind Farm S.A. este producția și comercializarea energiei electrice în România, prin intermediul Centralei Electrice Eoliene Crucea Nord, cu o putere instalată de 108 MW, în timp ce Steag Energie Romania S.R.L. prestează servicii tehnice de inginerie și de monitorizare a serviciilor prestate de diverși furnizori pentru Crucea Wind Farm S.A.

Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: