• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.8725 LEI
  1 USD = 4.0024 LEI
  1 GBP = 5.3819 LEI
  1 CHF = 4.4931 LEI
  1 HUF = 1.3601 LEI
  1 BGN = 2.4913 LEI
  1 JPY = 3.8477 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Transportul public de persoane din Vâlcea, verificat de polițiști

27 Septembrie, 12:55

politie taxi

În urma unei acțiuni coordonate de Direcția Rutieră - I.G.P.R, polițiștii rutieri au aplicat, în două zile, peste 160 de sancțiuni pentru nerespectarea normelor referitoare la transportul public de persoane și în regim de taxi.

În zilele de 25 şi 26 septembrie, sub coordonarea Direcției Rutiere - I.G.P.R., a avut loc, pe raza judeţului Vâlcea, o acțiune  pentru verificarea legalității activităților de  transport public de persoane și a transportului în regim de taxi.

Controalele în trafic au fost derulate zilnic, în intervalul orar 06:00 – 14:00, locurile de acțiune fiind schimbate periodic, urmărindu-se astfel cuprinderea a cât mai multor trasee județene principale, cu flux important în transportul public de persoane, precum și verificarea transportului în regim de taxi pe raza localităților Râmnicu Vâlcea și Drăgășani. La activități, alături de polițiști din cadrul I.P.J Vâlcea, au participat polițiști ai Direcţiei Rutiere – I.G.P.R, Brigăzii Rutiere a Capitalei şi Birourilor de Poliţie Autostrăzi A1 și A2.

Echipele de control au verificat existenţa şi valabilitatea documentelor de licenţiere sau autorizare, după caz (copie conformă, licenţă de traseu, grafic de circulaţie, document de control pentru transportul ocazional naţional, autorizaţie de transport internaţional.) De asemenea, a fost verificată deţinerea şi valabilitatea certificatelor de competenţă profesională ale conducătorilor de autovehicule destinate transportului public de persoane, precum și respectarea numărului maxim de locuri pe scaune prevăzute în certificatul de clasificare al autovehiculului, faţă de numărul maxim de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare al autovehiculului.

Totodată, pe lângă verificarea modului în care sunt respectate regulile de circulație rutieră și a celor ce privesc activitatea de taximetrie, polițiștii au urmărit și respectarea timpilor de conducere şi odihnă.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 162 sancțiuni contravenționale (119 în transportul public de persoane și 43 în transportul în regim de taxi). Din totalul sancțiunilor aplicate, 61 au fost pentru nerespectarea normelor rutiere, respectiv neportul centurii de siguranță, utilizarea telefonului mobil în timpul conducerii, lipsa unor documente ale conducătorului de vehicul, defecțiuni tehnice.

Alte 67 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea perioadelor de conducere și de odihnă ori manipularea deficitară a aparatelor de înregistrare a timpilor respectivi, 18 pentru transportul în autobuze al mai multor persoane decât numărul de locuri prevăzut, utilizarea nelegală a autobuzelor ca dublură pe același traseu, lipsa certificatului de competență profesională sau lipsa de la bordul vehiculelor a unor documente de transport.

De asemenea, 16 sancțiuni au fost aplicate pentru nereguli specifice transportului în regim de taxi, respectiv neutilizarea sau intervenția neautorizată asupra aparatelor de taxat, neeliberarea bonului fiscal, lipsa ecusonului.

Pentru defecțiuni tehnice, polițiștii au reținut un permis de conducere în vederea suspendării (taximetrist) și au retras 16 certificate de înmatriculare (șase în cazul autobuzelor și 10 autoturismelor taxi).

Totodată, pentru intervenția neautorizată asupra aparatului de taxat, în cazul unui autovehicul taxi s-a dispus suspendarea autorizației de funcționare.

Pentru lipsa copiei conforme a licenței de transport a autovehiculului cu numărul de înmatriculare s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a mașinii pentru o perioadă de șase luni.

În cadrul acțiunii au fost verificate 15 autovehicule destinate special transportului de elevi, fiind depistat un autobuz ce transporta 32 de elevi (16 peste numărul de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare), iar conducătorul acestuia nu avea documentele personale asupra sa. Pentru abaterile comise, acesta a fost sancționat contravențional, iar proprietarul autovehiculului a fost înștiințat cu privire la cele constatate.

Citeste mai mult despre: Politie, taxi, Valcea
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: